Mutluluk gıdaları
Mutluluğun kapılarını bizlere açan mucizevi gıdalar ve bu gıdalardan yapılan enfes tarifler...
ACI BİBER
ruhsal olarak kişiyi çok rahat ve mutlu hissettirir.
PATLICAN-BİBER REÇELİ
150 gram acı biber, 350 gram kırmızı tatlı biber, 650 gram mini patlıcan, 1 çay kaşığı karbonat, 6 su bardağı tozşeker, 2 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı limon tuzu (toz halinde olan), 1 çay kaşığı tereyağı
Öncelikle biberleri ve patlıcanları yıkayın. Kırmızı biberlerin tepesini keserek, tohum kısımlarını çıkarın. Bir tencereye, su ve bir çay kaşığı karbonat ekleyerek, su kaynadığı zaman tüm sebzeleri içine atın. Tam 8-10 dakika kadar haşlayın. Süzgece alarak soğuk sudan geçirin ve süzün. Soğuduğu zaman buzlukta tam 30 dakika tutarak şoklama yapın. Sebzeler buzlukta iken şerbeti hazırlayın. 6 su bardağı tozşekere, 2 su bardağı su ilave edin. Ocağın üstüne alın. Kaynamaya başladıktan sonra, şerbeti 8-10 dakika, biraz kıvam alana kadar kaynatın. Ardından buzluktan çıkardığınız sebzeleri ilave edin. 1 çay kaşığı tereyağı ekleyin. 30 dakika hep beraber kaynatın. 1 tatlı kaşığı kadar limon tuzunu ekleyin. 8-10 dakika kadar daha kaynatın. Reçelden bir kaşık alıp tabağa dökün. Eğer yayılmıyorsa, reçel olmuş demektir. Soğuduğu zaman kavanozlara doldurun.
Mutluluk gıdaları
KIRMIZI PANCAR
Bir kök sebzesi olan kırmızı pancar B vitamini açısından hayli zengindir. B vitamini, beynin fonksiyonlarını yerine getirmesini sağlıyor.
PANCAR ŞNİTZEL(4 Kişilik)
2 adet iri kırmızı pancar, 2 çorba kaşığı un, 1 adet yumurta, 1 su bardağı galeta unu, 1 çorba kaşığı sıvıyağ, 2 çorba kaşığı tereyağı, tuz, karabiber
Pancarları tuzlu suda yumuşayana kadar haşlayın. Ilındıktan sonra soyup, 1 cm kalınlığında dilimleyin. Üzerine tuz ve karabiber serpin. Önce una, sonra çırpılmış yumurtaya ve en son olarak da galeta ununa bulayın. Sıvıyağ ve tereyağını bir tavada kızdırıp, pancarları arkalı önlü kızartın. Kağıt havlu üzerine çıkarın. Fazla yağı süzüldükten sonra servis yapın.
Mutluluk gıdaları
DOMATES
Yüksek miktarda likopen içeren domates, bu sayede beyinde depresyona bağlı olarak açığa çıkan zararlı bileşenleri önler.
DOMATES YATAĞINDA TON BALIKLI KISIR(5 Kişilik)
1 su bardağı ince bulgur, 3 çorba kaşığı domates püresi, 2 çorba kaşığı nar ekşisi, 1 adet limonun suyu, 2 diş sarmısak, yarım demet maydanoz, kimyon, karabiber, pulbiber, 1 kutu light ton balığı, 5 adet orta boy domates, sos için: 7-8 dal maydanoz, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 adet limonun kabuğu
Bulguru üzerine çıkacak şekilde sıcak su ile ıslatın. içine domates püresi, nar ekşisi, limon suyu, ince kıyılmış sarmısak, maydanoz, kimyon, karabiber ve pulbiber ilavesiyle karıştırın. Light ton balığının yarısını bu karışıma katın. Domateslerin üzerinden kapak kesin. 1 tatlı kaşığı yardımıyla içini çıkarın. Kısırı domateslerin içine paylaştırın. Kalan light ton balığını üzerlerine yerleştirin. Maydanozlu sos için, ayıklanmış maydanozları, zeytinyağı ve limon kabuğunu robotun en yüksek devrinde püre haline getirin. Ardından, servis tabağına aldığınız kısırlı domatesleri, maydanozlu sos ile süsleyerek servis yapın.
Mutluluk gıdaları
BADEM
Kanın akışını rahatlatan aminoasitler içeriyor. İşe giderken yanınıza alacağınız bir miktar badem ile gün içindeki mutluluk hissinizi artırabilir, yüzünüzdeki gülücükleri çoğaltabilirsiniz.
YUMURTALI VE BADEMLİ KUZU TAGİNE(6 Kişilik)
4 adet yumurta, 3 çorba kaşığı tereyağı, 2 adet orta boy soğan, bir buçuk kg kuzu eti, 1 tutam safran, 3 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz, 150 gram soyulmuş badem, tuz, beyaz biber
İki çorba kaşığı tereyağını bir tencereye alıp üzerine çok ince doğranmış soğanları ve kuşbaşı doğranmış etleri ekleyin. Orta ateşte etler suyunu bırakıp yeniden çekinceye kadar kavurun. Tuz, beyaz biber, safran ve ince kıyılmış maydanozu ilave edin. Üzerine yumurtaları kırın ve pişmeye bırakın. Diğer taraftan ayrı bir kapta kalan tereyağını eritip bademleri renkleri dönene kadar kavurun ve yumurtalar pişince yemeğin üzerine serperek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Bağ Bozumu Sofrası
- Bağışıklık Dostu Mevsim Menüleri
- Konuk Şef Can Aras'la Sofraya Özel