Mutluluğun çikolata hali
DAMLA ÇİKOLATALI KURABİYE(16 Adet)
Malzemeler:
Yarım su bardağı damla çikolata
1 su bardağı un
Yarım su bardağı pudraşekeri
Bir tutam tuz
2 çorba kaşığı kakao
100 gram oda sıcaklığında margarin
1 çorba kaşığı krema
Süslemek için:
2 paket (80’er gramlık) beyaz çikolata
Şekerleme
Hazırlanışı:
Un, pudraşekeri, tuz ve kakaoyu eleyip, derin bir kaba alın. Margarin ve kremayı ekleyip, yoğurun. Damla çikolatayı katıp, 2-3 dakika daha yoğurmaya devam edin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve avucunuzun içinde şekil verin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin ve önceden ısıtılmış 175 derece fırında kontrol ederek (kurabiyelere bir kürdan batırın, kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir) pişirin. Üzeri için beyaz çikolatayı benmari usulü eritip, sıkma torbasına doldurun. Kurabiyeler soğuduktan sonra üzerlerini beyaz çikolata ve şekerleme ile süsleyin.
Mutluluğun çikolata hali
ÇİKOLATALI FRAPPE(2 Kişilik)
Malzemeler:
4 çorba kaşığı neskafe
1 su bardağı sıcak su
2 çorba kaşığı tozşeker
1 su bardağı ılık süt
1 paket (80 gram) bitter çikolata
8-10 adet buz
Üzerine:
1 su bardağı krema
Hazırlanışı:
Neskafeyi sıcak suya katıp, karıştırın. Tozşeker ilave edip, iyice karıştırdıktan sonra soğumaya bırakın. Ilık sütün içine çikolatayı koyun ve karıştırarak, erimesini sağlayın. Buzları blendere koyun ve üzerine soğuyan çikolatalı karışımı boşaltın. Buzlar kırılıp, karışım pürüzsüz bir hale gelene kadar blenderden geçirin. Bardaklara paylaştırın ve üzerine çırpılmış krema koyarak, servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
- Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
- Düşük Karbonhidratlı Tarifler