Taraklı Sarma
Lezzetli sarma tarifi arayanlar buraya
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Kuzu pirzolaları kemiklerinden ayırın ve döverek açın. Kıymayı, kıyılmış sarımsak ve maydanozla karıştırın. İri doğranmış badem ve bütün fıstığı ilave edin.
-
2
Baharat karışımı için, tüm baharatı bir kapta karıştırın ve cam kavanoza doldurun. Köftenin içine 1 tatlı kaşığı kuzu kokusu baharatı, tuz ve pul biber koyup 2-3 dakika yoğurun.
-
3
Bu karışımı 15 parçaya ayırın ve her birini dövülmüş kemiksiz pirzolalara sardıktan sonra jüt ipiyle bağlayın. Bağlama işi bittikten sonra zeytinyağında kızartın ve tencereye alın.
-
4
Üzerine 2 su bardağı et suyu ve 1 su bardağı sirke koyup 1 saat pişirin. Gerekirse, 1 saat sonra içinden sarmaları alıp suyu koyulaşsın diye 30-45 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL