Patlıcanlı Pilav Tarifi

ORTA 15 DAKİKA 6 KİŞİLİK

Türk Mutfağı’nın vazgeçilmez lezzetlerinden olan pilavlar her yemeğin yanına oldukça yakışır ve doyurucu olmasıyla da herkesi mutlu eder. Kolay tarifi ve sevilen tadıyla patlıcanlı pilav tarifi

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Pirinci tuz eklediğiniz ılık suda yarım saat bekletip suyunu dökün. Birkaç kez sudan geçirip iyice süzün. Patlıcanları alacalı soyup küp doğrayın.

  • 2

    Acısını almak için tuzlu suda 10 dakika beklettikten sonra yıkayıp kurulayın.

  • 3

    Daha sonra sıvıyağda renkleri dönene dek kızartın. Fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine çıkarın. Tereyağı ve sıvıyağı bir tencereye alıp kızdırın.

  • 4

    Üzerine kabukları soyulup küp doğranmış domates ekleyip kavurun. Su ve tuz ekleyin. Kaynamaya başlayınca pirinci ilave edin.

  • 5

    Kapağı kapalı olarak kaynayana dek orta, kaynadıktan sonra kısık ateşte pişmeye bırakın. Suyunu yarı yarıya çekince kızarmış patlıcan ve karabiber ekleyin.

  • 6

    Suyunu tamamen çekene dek pişirin. Tencerenin üzerine kağıt havlu kapatıp 10 dakika demlendirin. Yuvarlak ve küçük bir kek kalıbını hafifçe ıslatın, pilavı içine koyup şekillendirin.

  • 7

    Servis tabağına ters çevirerek çıkarın. Maydanozla süsleyerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Evde Sıcacık Yılbaşı
  • Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
  • Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...