Sebzeli Hellim Peynirli Şiş

Sebzeli Hellim Peynirli Şiş

Lezzetli sebzelerle hazırlanan ve hellim peyniriyle süslenen bu tarif tam size göre...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Sos için tüm sos malzemesini 1-2 dakika blenderden geçirin, kenara alın. Ayrı bir kapta zeytinyağı ile tuzu çırpıp kenara alın. Kuşkonmazları yıkayıp kök kısımlarındaki 2-3 cm'lik sert bölümleri kesin.

  • 2

    Tuzlu suda önce kuşkonmazları sonra enginarları 5 dakika haşlayıp buzlu soğuk suya alın. Daha sonra sularını iyice süzdürün. Enginarları dörde, kuşkonmazları 3 veya 4'e bölün.

  • 3

    Hellim peynirini 1 cm genişliğinde dilimleyin. Limonu ince dilimleyip, tüm malzemeyi şişlere geçirin. Üzerlerine zeytinyağlı tuzlu karışımı sürüp, önceden ısıtılmış 200 derece fırında kontrol ederek pişirin. Sıcak şişleri sosla birlikte servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...