Mutluluğun çikolata hali
Çikolatanın baştan çıkarıcı lezzetinden ilham alarak, birbirinden nefis tarifler hazırladık...
DAMLA ÇİKOLATALI KURABİYE(16 Adet)
Malzemeler:
Yarım su bardağı damla çikolata
1 su bardağı un
Yarım su bardağı pudraşekeri
Bir tutam tuz
2 çorba kaşığı kakao
100 gram oda sıcaklığında margarin
1 çorba kaşığı krema
Süslemek için:
2 paket (80’er gramlık) beyaz çikolata
Şekerleme
Hazırlanışı:
Un, pudraşekeri, tuz ve kakaoyu eleyip, derin bir kaba alın. Margarin ve kremayı ekleyip, yoğurun. Damla çikolatayı katıp, 2-3 dakika daha yoğurmaya devam edin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve avucunuzun içinde şekil verin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin ve önceden ısıtılmış 175 derece fırında kontrol ederek (kurabiyelere bir kürdan batırın, kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir) pişirin. Üzeri için beyaz çikolatayı benmari usulü eritip, sıkma torbasına doldurun. Kurabiyeler soğuduktan sonra üzerlerini beyaz çikolata ve şekerleme ile süsleyin.
Mutluluğun çikolata hali
SICAK ÇİKOLATA SOSLU TATLI(4 Kişilik)
Malzemeler:
150 gram ince kıyılmış bitter çikolata
Yarım su bardağı süt
1 su bardağı ekmek kırıntısı
2 çorba kaşığı oda sıcaklığında bekletilmiş margarin
1 çorba kaşığı tozşeker
2 adet yumurta
1 paket vanilya
Yarım su bardağı ince kıyılmış ceviz
Sıcak çikolata sosu için:
185 gram ince kıyılmış bitter çikolata
Yarım su bardağı krema
Hazırlanışı:
Çikolata ve sütü bir tencereye alın. Orta ateşte iyice karıştırın. Ateşten alıp, ekmek kırıntısını ekleyin ve 20 dakika bekletin. Ayrı bir kapta margarin ve tozşekeri krema kıvamına gelene dek çırpın. Yumurta sarılarını teker teker ve karıştırarak, ekleyin. Sütlü çikolatalı karışımı ilave edin. Karıştırdıktan sonra vanilya ve cevizleri ekleyin. Başka bir kapta ise yumurta aklarını kar gibi olana dek çırpın. Çikolatalı karışıma ekleyin. Karışımı yağlanmış küçük kalıpların içine pay edin. Bu kalıpları içi sıcak su dolu bir fırın tepsisine dizin. Küçük kalıpların üzerini alüminyum folyoyla kapatın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 50 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra 5 dakika kadar bekletin ve tatlıları kalıbın içinden çıkarın. Çikolata sosu için çikolata ve kremayı bir tencereye alın. Kabı içi sıcak su dolu bir kabın içine oturtun. Karıştırarak, çikolatayı eritin. Karışım yumuşak bir kıvam aldığında servis tabağına aldığınız tatlının üzerine gezdirin. Hindistancevizi serpip, bekletmeden servis yapın.
TARİF DETAYMutluluğun çikolata hali
ÇİKOLATALI FRAPPE(2 Kişilik)
Malzemeler:
4 çorba kaşığı neskafe
1 su bardağı sıcak su
2 çorba kaşığı tozşeker
1 su bardağı ılık süt
1 paket (80 gram) bitter çikolata
8-10 adet buz
Üzerine:
1 su bardağı krema
Hazırlanışı:
Neskafeyi sıcak suya katıp, karıştırın. Tozşeker ilave edip, iyice karıştırdıktan sonra soğumaya bırakın. Ilık sütün içine çikolatayı koyun ve karıştırarak, erimesini sağlayın. Buzları blendere koyun ve üzerine soğuyan çikolatalı karışımı boşaltın. Buzlar kırılıp, karışım pürüzsüz bir hale gelene kadar blenderden geçirin. Bardaklara paylaştırın ve üzerine çırpılmış krema koyarak, servis yapın.
TARİF DETAY