Pastırmalı Bohçalar

Pastırmalı Bohçalar

Ara sıcak ya da çay yanı lezzeti olarak harika bir alternatif...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Küp doğranmış beyaz peynir, kaşar peyniri, doğranmış sivri biber, küp doğranmış domates, yumurta akı ve pul biberi karıştırın.

  • 2

    Isıya dayanıklı porsiyonluk cam bir kabın içine yufka yerleştirin. Kenarından 5 cm sarkacak biçimde yuvarlak kesin. Daha sonra cam kabın içindeki yufkayı çıkarıp, diğer yufkaları da aynı ölçüde kesin. Bir adet kabın içine üst üste 2 adet yufka yerleştirin. İçine 2 parça pastırmayı artı (+) şeklinde koyup, peynirli harçtan pay edin.

  • 3

    Kalan yufka parçaları ve harcı da aynı şekilde cam kaplara hazırlayın. Kalan yumurta sarısını çırpıp, yufka parçalarının kenarlarından sarkan kısımlarına sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-15 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Ünlü Şeflerden Sevgililer Günü'ne Özel Menüler
  • Somon ve Mevsim Sebzelerinin Dansı
  • 2025'in Rengi Mocha Mousse Tonlarında Tatlar
ve Daha Fazlası ...