Pastırmalı Bohçalar

Malzemeler
Yapılışı
-
1
Küp doğranmış beyaz peynir, kaşar peyniri, doğranmış sivri biber, küp doğranmış domates, yumurta akı ve pul biberi karıştırın.
-
2
Isıya dayanıklı porsiyonluk cam bir kabın içine yufka yerleştirin. Kenarından 5 cm sarkacak biçimde yuvarlak kesin. Daha sonra cam kabın içindeki yufkayı çıkarıp, diğer yufkaları da aynı ölçüde kesin. Bir adet kabın içine üst üste 2 adet yufka yerleştirin. İçine 2 parça pastırmayı artı (+) şeklinde koyup, peynirli harçtan pay edin.
-
3
Kalan yufka parçaları ve harcı da aynı şekilde cam kaplara hazırlayın. Kalan yumurta sarısını çırpıp, yufka parçalarının kenarlarından sarkan kısımlarına sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-15 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Bağ Bozumu Sofrası
- Bağışıklık Dostu Mevsim Menüleri
- Konuk Şef Can Aras'la Sofraya Özel
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL