Mutlaka denemeniz gereken 10 fransız mutfağı yemeği
Limonlu Mereng Tarifi
Malzemeler
250 gram margarin (1 paket )
1 adet yumurta
3 çorba kaşığı pudraşekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Muhallebi için:
1 su bardağı su
Yarım su bardağı limon suyu
Yarım su bardağı süt
1 adet yumurta sarısı
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
1 çorba kaşığı margarin
Üzeri için:
3 adet yumurtanın akı
4 çorba kaşığı pudraşekeri
Yarım çay kaşığı tuz
Limonlu Mereng Yapılışı
MARGARİN, yumurta, pudraşekeri, vanilya, kabartma tozunu yoğurun. Aldığı kadar un ilave edip, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Hamuru tart kalıbına bastırarak yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 20 dakika pişirin ve soğumaya bırakın. Muhallebi için su, limon suyu, süt, yumurta sarısı ve limon kabuğunu karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp, margarini ekleyin ve yeniden karıştırın. Soğuk hamurun üzerine muhallebiyi yayın. Ayrı bir yerde yumurta aklarını tuzla birlikte, kar haline gelene dek mikserle çırpın. Pudraşekeri ekleyip, çırpmaya devam edin. Soğuk muhallebinin üzerine şekil vererek yayın. Önceden ısıtılmış 130 derece fırında, 20 dakika, üzeri kızarana dek pişirin.
Mutlaka denemeniz gereken 10 fransız mutfağı yemeği
Peynir Tabağı Tarifi
Malzemeler
3-4 tutam masculin salata
2’şer dilim emmental, camembert ve rokfor peyniri
8’er adet ceviz içi ve kiraz domates
Üzeri için:
Zeytinyağı
Peynir Tabağı Yapılışı
Servis tabağının ortasına masculin salatayı yerleştirin. Üzerine peynir çeşitlerini koyun. Ceviz içi ve kiraz domateslerle süsleyin. Zeytinyağı gezdirip servis yapın. Servis önerisi: Fransız peynir tabağını, siyah üzümle de servis edebilirsiniz.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler