Çilek Kremalı Tatlı

Çilek Kremalı Tatlı
ORTA 40 DAKİKA 6-8 KİŞİLİK

Büyük küçük herkesin severek yediği meyvelerin başında gelen çilek, aynı zamanda yazın en güzel habercilerinden. Tam mevsiminde olan çilek ile yapabileceğiniz nefis bir çilek kremalı tatlı tarifi.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Kek için 24x24 cm'lik kare fırın kabının tabanını pişirme kağıdı ile kaplayın. Yanlarına 1 çay kaşığı eritilmiş tereyağı sürün. Kalan tereyağını sos tenceresine alarak kısık ısıda eritin ve ocaktan alın.

  • 2

    Parçalara ayırdığınız çikolatayı ekleyip, eriyene kadar karıştırın. Ayrı bir yerde kakao ve suyu karıştırın. Daha sonra çikolatalı karışıma katıp karıştırın.

  • 3

    Yumurtaları mikser yardımıyla, rengi açılana kadar 4- 5 dakika çırpın. Toz şeker ekleyip köpükler oluşana kadar 3-4 dakika daha çırpın (bu aşamadan sonra mikser kullanmıyoruz).

  • 4

    Çikolatalı karışımı yumurtalı karışıma ekleyip, alttan üste doğru spatula ile homojen kıvama gelene kadar karıştırın. Un, tuz ve vanilyayı birlikte eleyerek sıvı karışıma ilave edin.

  • 5

    Spatula ile alttan üste doğru yavaşça karıştırın ve fırın kabına aktarın. Önceden ısıtılmış 175 derecede fırında 15 dakika pişirip ılınması için kenara alın.

  • 6

    Arası için çilekleri incecik dilimleyip, kekin üzerine tek sıra halinde yerleştirin. Kreması için un ve şekeri karıştırın. Süt ekleyip orta ısıda sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.

  • 7

    Ocağı kapatıp vanilya ve tereyağını ilave edin. Mikser yardımıyla 5-6 dakika çırpın. Krema ılınınca çileklerin üzerine kaşık yardımıyla dökün. Kaşığın tersi ile üzerini düzeltin ve buzdolabında 3-4 saat ya da vaktiniz varsa bir gece dinlendirin.

  • 8

    Çilek püresi için çilekleri blender'de çekin. Sos tenceresine alıp, üzerine şeker ve limon suyu ekleyin.

  • 9

    Koyulaşana kadar 20 dakika pişirin. Tamamen soğuyunca tatlının üzerine dökün. Dilimleyip, çilekle süsleyin ve soğuk olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Evde Sıcacık Yılbaşı
  • Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
  • Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...