Misk-i amber kokulu altın elma: Portakal
PORTAKALLI SÜNGER KEK(6 Kişilik)
Malzemeler:
3 adet yumurta+1 adet yumurtanın akı
1 su bardağı un
1 su bardağından 1 çorba kaşığı eksik tozşeker
Yarım çorba kaşığı kabartma tozu
Yarım su bardağı portakal suyu
4 çorba kaşığı sıvıyağ
1 paket vanilya
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
Sos için:
1 paket (80 gram) bitter çikolata
Yarım su bardağı krema
Yarım çorba kaşığı ince kıyılmış portakal kabuğu
Hazırlanışı:
Yumurtaların akını ve sarısını ayırın. Ayrı bir yerde un, tozşeker ve kabartma tozunu karıştırın. Yumurta sarısı, portakal suyu, sıvıyağ, vanilya ve portakal kabuğu ekleyip, karıştırın. Yumurta aklarını bir tutam tuzla, kar haline gelene dek çırpın. Daha sonra metal bir kaşıkla yavaşça unlu karışıma ekleyin. Hamuru, yağlanmı ş ortası delikli kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 50-55 dakika pişirin. Kalıbı ters çevirip, keki bu şekilde soğutun. Sos için çikolatayı benmari usulü eritin. Krema ekleyip karıştırın. Ocaktan alıp, portakal kabuğu ekleyin. Sosu kekin üzerine gezdirin. Portakal kabuğu ile süsleyip servis yapın.
Misk-i amber kokulu altın elma: Portakal
PORTAKALLI ÇİKOLATA(24 Adet)
Malzemeler:
4 paket (80 gramlık) bitter çikolata
4 çorba kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
Yarım su bardağı küçük doğranmış portakal şekerlemesi
Hazırlanışı:
Çikolatayı benmari usulü eritin. Portakal kabuğu ekleyip karıştırın. Çikolatayı silikon çikolata kalıplarına veya kağıt trüf kalıplarına pay edin. Ortalarına portakal şekerlemesi koyup donmaya bırakın. Soğuk servis yapın.
Misk-i amber kokulu altın elma: Portakal
İRMİKLİ PORTAKALLI KURABİYE(30 Adet)
Malzemeler:
3 çay bardağı irmik
3 çorba kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
4 çorba kaşığı pudraşekeri
2 çorba kaşığı kakao
1 paket vanilya
5 çay bardağı un
2 adet yumurta
Üzeri için:
2 adet küçük boy portakalın suyu
2 çorba kaşığı pudraşekeri
Hazırlanışı:
Derin bir kaba irmik, tereyağı, pudraşekeri, kakao, vanilya ve unu alın. Tüm malzemeyi yoğurun. En son yumurtaları katıp, tekrar yoğurun ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin (un az gelirse biraz daha ekleyebilirsiniz). Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve istediğiniz şekli verin. Daha sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin. Fırından aldığınız kurabiyelerin üzerine sıcakken portakal suyu ile pudraşekeri karışımını dökün. Üzerlerine bir örtü örtün ve soğuduktan sonra servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri