Büryan

Malzemeler
Yapılışı
-
1
Bir tencereye tavuk bagetleri alın. Üzerine dörde bölünmüş soğanı ve defne yaprağını ekleyin. Tavukların üzerini geçecek kadar su katın. Orta ateşte kaynamaya bırakın.
-
2
Kaynadıktan sonra ocağı kısarak 25-30 dakika haşlayın. Tavuklar tamamen piştiğinde süzerek haşlama suyunu bir kenara ayırın.
-
3
Geniş bir pilav tenceresine tereyağını alın ve eritin. Üzerine kıyılmış soğanı ekleyin. Pembeleşene kadar kavurun. Yıkanmış ve süzülmüş pirinci ilave ederek 3-4 dakika karıştırarak kavurmaya devam edin. Üzerine toz kırmızıbiber, karabiber ve tuzu katın. Haşlanmış tavuğun suyunu da ilave ederek ocaktan alın.
-
4
Yuvarlak bir fırın kabına tenceredeki pirinçli karışımı eşit şekilde yayın. Üzerine haşlanmış tavuk bagetleri yerleştirin. Ev yapımı domates sosu tavukların üzerine gazdirin.
Sofra’da Bu Ay
- Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
- Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
- Düşük Karbonhidratlı Tarifler