Misk-i amber kokulu altın elma: Portakal
PORTAKALLI SÜNGER KEK(6 Kişilik)
Malzemeler:
3 adet yumurta+1 adet yumurtanın akı
1 su bardağı un
1 su bardağından 1 çorba kaşığı eksik tozşeker
Yarım çorba kaşığı kabartma tozu
Yarım su bardağı portakal suyu
4 çorba kaşığı sıvıyağ
1 paket vanilya
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
Sos için:
1 paket (80 gram) bitter çikolata
Yarım su bardağı krema
Yarım çorba kaşığı ince kıyılmış portakal kabuğu
Hazırlanışı:
Yumurtaların akını ve sarısını ayırın. Ayrı bir yerde un, tozşeker ve kabartma tozunu karıştırın. Yumurta sarısı, portakal suyu, sıvıyağ, vanilya ve portakal kabuğu ekleyip, karıştırın. Yumurta aklarını bir tutam tuzla, kar haline gelene dek çırpın. Daha sonra metal bir kaşıkla yavaşça unlu karışıma ekleyin. Hamuru, yağlanmı ş ortası delikli kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 50-55 dakika pişirin. Kalıbı ters çevirip, keki bu şekilde soğutun. Sos için çikolatayı benmari usulü eritin. Krema ekleyip karıştırın. Ocaktan alıp, portakal kabuğu ekleyin. Sosu kekin üzerine gezdirin. Portakal kabuğu ile süsleyip servis yapın.
Misk-i amber kokulu altın elma: Portakal
PORTAKALLI MARMELATLI RULO PASTA(8 Kişilik)
Malzemeler:
Portakal marmeladı için:
3 adet portakalın kabuğu
Yarım tatlı kaşığı tuz
1 adet dilimlenmiş portakal
2 adet portakalın suyu
3 su bardağı tozşeker
Pandispanya için:
1 paket pandispanya unu
2 çorba kaşığı tozşeker
7-8 çorba kaşığı su
1 tatlı kaşığı pudraşekeri
1 paket vanilyalı puding
Üç buçuk su bardağı+2 kahve fincanı süt
150 gram fındık
Hazırlanışı:
Portakal marmeladı için portakal kabuklarını tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ve tuz ekleyin. Kapağını kapatıp, bir gece dinlendirin. Suyunu süzüp, yıkayın. Yeniden su ekleyip, bir taşım kaynatın. Tekrar suyunu süzüp, dilimlenmiş portakal, portakal suyu ve tozşekerle birlikte kısık ateşte kaynatın. Blenderden geçirip, bir taşım daha kaynatın. Pandispanya için pandispanya unu, 1 çorba kaşığı tozşeker ve suyu, mikserde önce düşük devirde sonra yüksek devirde 7-8 dakika çırpın. Hamuru yağlı kağıtla kaplanmış küçük bir fırın tepsisine dökün. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında pembeleşene dek, yaklaşık 7-8 dakika pişirin. Büyükçe bir havlunun üzerine yağlı kağıt serin. Üzerine pudraşekeri serpip, pişen pandispanyayı üzerine yerleştirin. Pişmiş kağıdı çıkarıp, diğer yağlı kağıtla birlikte rulo yapın ve soğumaya bırakın. Soğuyan pandispanyayı açıp, yağlı kağıdı çıkarın. Üzerine portakal marmeladı sürün. Tekrar rulo yapın. Pudingi sütle pişirip, rulonun üzerine sürün. Fındığı tozşekerle birlikte blenderden geçirip pastanın üzerine ve kenarlarına serpiştirin. Dilimleyip servis yapın.
Misk-i amber kokulu altın elma: Portakal
PORTAKALLI ÇİKOLATALI PASTA(10 Kişilik)
Malzemeler:
2 adet portakalın suyu ve rendelenmiş kabuğu
5 paket (80’er gramlık) bitter çikolata
100 gram tereyağı
Bir buçuk su bardağı krema
4 adet yumurta
4 çorba kaşığı tozşeker
1 paket finger bisküvi
5 çorba kaşığı Grand marnier
Süslemek için:
Kıyılmış çikolata
Portakal kabuğu şekerlemesi
Hazırlanışı:
Çikolatayı benmari usulü eritin. Tereyağı ve krema ekleyip karıştırın. Yumurtaların akını ve sarısını ayırın. Yumurta sarılarını tozşekerle, açık sarı renk alana dek çırpın. Ardından çikolatalı karışıma ekleyip çırpın. Portakal kabuğu ilave edip, çırpmaya devam edin. Yumurta aklarını bir tutam tuzla, kar haline gelene dek çırpın ve çikolatalı karışıma ekleyin. Ayrı bir yerde portakal suyu ile Grand marnier'i karıştırın. Bisküvileri bu karışıma batırıp çıkarın. Çikolatalı karışımın bir kısmını yağlı kağıtla kaplanmış baton kek kalıbına dökün. Üzerine bisküvi yerleştirin. Aynı işlemi 4-5 kez tekrarlayın. En üste çikolata döküp, pastanın her tarafına yayın. Derin dondurucuda dinlendirip, servisten 1 saat önce buzdolabı nın alt rafına yerleştirin. 3-4 saat buzdolabının alt rafında dinlendirin. Kıyılmış çikolata ve portakal kabuğu şekerlemesi ile süsleyin.
Misk-i amber kokulu altın elma: Portakal
PORTAKALLI ÇİKOLATA(24 Adet)
Malzemeler:
4 paket (80 gramlık) bitter çikolata
4 çorba kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
Yarım su bardağı küçük doğranmış portakal şekerlemesi
Hazırlanışı:
Çikolatayı benmari usulü eritin. Portakal kabuğu ekleyip karıştırın. Çikolatayı silikon çikolata kalıplarına veya kağıt trüf kalıplarına pay edin. Ortalarına portakal şekerlemesi koyup donmaya bırakın. Soğuk servis yapın.
Misk-i amber kokulu altın elma: Portakal
İRMİKLİ PORTAKALLI KURABİYE(30 Adet)
Malzemeler:
3 çay bardağı irmik
3 çorba kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
4 çorba kaşığı pudraşekeri
2 çorba kaşığı kakao
1 paket vanilya
5 çay bardağı un
2 adet yumurta
Üzeri için:
2 adet küçük boy portakalın suyu
2 çorba kaşığı pudraşekeri
Hazırlanışı:
Derin bir kaba irmik, tereyağı, pudraşekeri, kakao, vanilya ve unu alın. Tüm malzemeyi yoğurun. En son yumurtaları katıp, tekrar yoğurun ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin (un az gelirse biraz daha ekleyebilirsiniz). Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve istediğiniz şekli verin. Daha sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin. Fırından aldığınız kurabiyelerin üzerine sıcakken portakal suyu ile pudraşekeri karışımını dökün. Üzerlerine bir örtü örtün ve soğuduktan sonra servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri