Misk-i amber kokulu altın elma: Portakal

PORTAKALLI SÜNGER KEK(6 Kişilik)

Malzemeler:

3 adet yumurta+1 adet yumurtanın akı

1 su bardağı un

1 su bardağından 1 çorba kaşığı eksik tozşeker

Yarım çorba kaşığı kabartma tozu

Yarım su bardağı portakal suyu

4 çorba kaşığı sıvıyağ

1 paket vanilya

1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu

Sos için:

1 paket (80 gram) bitter çikolata

Yarım su bardağı krema

Yarım çorba kaşığı ince kıyılmış portakal kabuğu

Hazırlanışı:

Yumurtaların akını ve sarısını ayırın. Ayrı bir yerde un, tozşeker ve kabartma tozunu karıştırın. Yumurta sarısı, portakal suyu, sıvıyağ, vanilya ve portakal kabuğu ekleyip, karıştırın. Yumurta aklarını bir tutam tuzla, kar haline gelene dek çırpın. Daha sonra metal bir kaşıkla yavaşça unlu karışıma ekleyin. Hamuru, yağlanmı ş ortası delikli kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 50-55 dakika pişirin. Kalıbı ters çevirip, keki bu şekilde soğutun. Sos için çikolatayı benmari usulü eritin. Krema ekleyip karıştırın. Ocaktan alıp, portakal kabuğu ekleyin. Sosu kekin üzerine gezdirin. Portakal kabuğu ile süsleyip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...