Mısır Mutfağı
ANASONLU ÇAY(2 kişilik)
Malzemeler:
İki buçuk su bardağı su
1 tatlı kaşığı anason
1 adet çubuk tarçın
3 adet karanfil
Yarım demet nane
1 adet limon
Hazırlanışı:
Büyük bir çaydanlıkta suyu kaynatın. Kaynayan suyu demliğe alıp, üzerine anason, tarçın, karanfil, nane ve yarım limon ekleyin. Demliğin altına soğuk su ekleyip 10-15 dakika kaynatın. Servis bardağının 1/3'ü dolacak şekilde anasonlu sudan süzerek koyun. Üzerine sıcak su ekleyip, kalan yarım limonla servis yapın.
Mısır Mutfağı
KİMYONLU NOHUT ÇORBASI(8 Kişilik)
Malzemeler:
1 su bardağı nohut
10 su bardağı su
3 çorba kaşığı sıvıyağ
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
5 diş sarmısak
2’şer adet domates ve çarliston biber
1’er adet kereviz ve havuç
1 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı kimyon
1 adet defne yaprağı
1 çay bardağı pirinç
2 adet limonun suyu, tuz, karabiber
Hazırlanışı:
Nohudu bir gece önceden ıslatıp, ertesi gün 4 su bardağı su ile haşlayın. Suyunu süzüp, sonra kullanmak üzere kenara ayırın. 2 Sıvıyağ ve tereyağını tencereye alıp, küp doğranmış soğanı kavurun. Sarmısak ve doğranmış domates ilave edip, soteleyin. Küp doğranmış kereviz ve halka doğranmış havuç ekleyip 5 dakika daha kavurun. Üzerine un serpip, kenara ayırdığınız nohut suyunu ekleyin. Kalan 6 su bardağı sıcak suyu ilave edip, kaynamaya bırakın. Kimyon, tuz ve karabiber ekleyip, nohut ilave edin. Defne yaprağı ve pirinç katıp, pirinç yumuşayana dek pişirin. Limon suyu ilave edip ocaktan alın. Dilediğiniz şekilde süsleyip servis yapın.
Mısır Mutfağı
BAKLA FALAFEL(6 Kişilik)
Malzemeler:
2 su bardağı kuru iç bakla
1’er adet soğan ve sivri biber
1 demet maydanoz
Yarımşar demet soğan ve dereotu
1’er tatlı kaşığı kişniş ve pulbiber
2 tatlı kaşığı kimyon
8 diş sarmısak, tuz, karabiber
Servis için:
Susam
Hazırlanışı:
İç baklayı 24 saat suda dinlendirin. Kalan tüm malzemeyi blenderden geçirin. Baklanın suyunu süzüp, blenderdeki malzemenin üzerine ekleyin ve yeniden blenderden geçirin. Macun kıvamına gelen harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizde şekil verip, kızgın sıvıyağda, altın rengi alana dek kızartın. Üzerine susam serpip, raita ile birlikte servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
- Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
- Düşük Karbonhidratlı Tarifler