Mantar ile 9 lezzet
Kiremitte Mantar Tarifi (5 kişilik)
1 adet orta boy soğan
Yarım çay bardağı sıvıyağ
350 gram küçük boy mantar
1 adet orta boy domates
1 adet orta boy haşlanmış havuç
2 adet sivri biber
Tuz
Karabiber
100 gram rendelenmiş kaşar peyniri veya dil peyniri
KÜP doğranmış soğanı sıvıyağda pembeleştirelim. 1 Mantarları 4'e keselim. 2 Soğanlara ilave edip, mantarların suyu çekilene dek kavurmaya devam edelim. 3 Domatesi doğrayıp ekleyelim. Ardından dilimlenmiş havuçları ve doğranmış sivri biberleri mantarlara ilave edelim. 8-10 dakika daha kavuralım. Tuz ve karabiberi katıp, tavayı ocaktan alalım. Mantarlı harcı bir fırın kabına boşaltalım. 4 Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpelim. Isıtılmış 200 derece fırında, kaşarlar eriyene dek pişirelim. Servis yapalım.
Kiremitte Mantar Tarifi (5 kişilik)
1 adet orta boy soğan
Yarım çay bardağı sıvıyağ
350 gram küçük boy mantar
1 adet orta boy domates
1 adet orta boy haşlanmış havuç
2 adet sivri biber
Tuz
Karabiber
100 gram rendelenmiş kaşar peyniri veya dil peyniri
KÜP doğranmış soğanı sıvıyağda pembeleştirelim. 1 Mantarları 4'e keselim. 2 Soğanlara ilave edip, mantarların suyu çekilene dek kavurmaya devam edelim. 3 Domatesi doğrayıp ekleyelim. Ardından dilimlenmiş havuçları ve doğranmış sivri biberleri mantarlara ilave edelim. 8-10 dakika daha kavuralım. Tuz ve karabiberi katıp, tavayı ocaktan alalım. Mantarlı harcı bir fırın kabına boşaltalım. 4 Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpelim. Isıtılmış 200 derece fırında, kaşarlar eriyene dek pişirelim. Servis yapalım.