Mantar ile 9 lezzet
Kiremitte Mantar Tarifi (5 kişilik)
1 adet orta boy soğan
Yarım çay bardağı sıvıyağ
350 gram küçük boy mantar
1 adet orta boy domates
1 adet orta boy haşlanmış havuç
2 adet sivri biber
Tuz
Karabiber
100 gram rendelenmiş kaşar peyniri veya dil peyniri
KÜP doğranmış soğanı sıvıyağda pembeleştirelim. 1 Mantarları 4'e keselim. 2 Soğanlara ilave edip, mantarların suyu çekilene dek kavurmaya devam edelim. 3 Domatesi doğrayıp ekleyelim. Ardından dilimlenmiş havuçları ve doğranmış sivri biberleri mantarlara ilave edelim. 8-10 dakika daha kavuralım. Tuz ve karabiberi katıp, tavayı ocaktan alalım. Mantarlı harcı bir fırın kabına boşaltalım. 4 Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpelim. Isıtılmış 200 derece fırında, kaşarlar eriyene dek pişirelim. Servis yapalım.
Mantar ile 9 lezzet
Mantar Çeşitlemeleri Sarımsak ve Maydonoz Sos İle Tarifi (1 kişilik)
50 gram istiridye mantarı
50 gram şitake mantarı
50 gram şantarel mantarı
50 gram porçini mantarı
2 diş sarımsak
2 dal maydanoz
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Zeytinyağını tavaya alıp kızdırın. Mantarları tavada soteleyin. Mantarların pişmesine yakın, ince kıyılmış sarmısakları ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Biraz daha soteleyip, tavayı ocaktan alın. Kıyılmış maydanoz ilave edip karıştırın. Sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler