Mangalda lezzetli et pişirmenin püf noktaları
Açık havada, bahçelerde, piknik alanlarında, teraslarda, yazlık evlerde mangal hazırlamaya çalışan telaşlı bir kalabalığa mutlaka rastlarız bu dönemde.
Peki mangalda lezzetli et pişirmenin püf noktaları neler? Et seçerken nelere dikkat etmeli?
Açık havada, bahçelerde, piknik alanlarında, teraslarda, yazlık evlerde mangal hazırlamaya çalışan telaşlı bir kalabalığa mutlaka rastlarız bu dönemde.
Peki mangalda lezzetli et pişirmenin püf noktaları neler? Et seçerken nelere dikkat etmeli?
Mangalda lezzetli et pişirmenin püf noktaları
Püf noktaları
- Etin lezzeti, mangal kömüründe bir başka güzel olur. Mangalı yakma faslı, yellenmesi, ateşin korlanması da önemlidir. Eti iyi pişirmek ve lezzetini artırmak öncelikle iyi marine etmek ve içini sulu bırakarak mühürlemek şart.
- Lezzetli et için mangalda pişirmek yetmez tabii. Doğru eti seçmek çok önemli. Yani işin sırrı doğru eti doğru şekilde marine edip pişirmekte.
TARİF DETAYMangalda lezzetli et pişirmenin püf noktaları
- Mangalda pişirdiğiniz ete duman kokusunun ve tadının sinmemesi için iyice yıkadığınız bir elma ya da limonun kabuğunu ateşe atın. Ateşe atacağınız birkaç sap biberiye de ete farklı bir tat katabilir.
- Şiş yapacağınız tahta çöplerin yanmasını engellemek için çöpleri 2- 3 saat suda beklettikten sonra kullanın.
TARİF DETAYMangalda lezzetli et pişirmenin püf noktaları
- Mangal yaparken etten akan yağlar kor halindeki kömürün üstüne düştüğünde alevlenme olur ve et yanar. Ateşi söndürmeyecek miktarda suyu elinizle ateşin üzerine serperseniz alevler dinecektir.
- Soğanı soymadan alüminyum folyoya sarıp közün içinde bir süre bekleterek pişirirseniz farklı bir lezzet yaratabilirsiniz.
TARİF DETAY