Turunç Reçeli

Akdeniz esintisi sofralarınıza geliyor! Turunçun o eşsiz acımtırak ve tatlı lezzeti, her kaşıkta damakları şenlendirir. Kahvaltılarınızın ve tatlılarınızın vazgeçilmezi olacak.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Turunçları yıkayın. Her bir turuncun kabuğunu 4 parçaya bölerek soyun. Kabukları rulo hâlinde sarıp kürdanla tutturun.
-
2
Acısını almak için bir tencerede üzerini geçecek kadar suyla kaynatın. 10 dakika kaynadıktan sonra suyunu süzün. Bu işlemi toplam 3 kez, her seferinde taze su ile tekrarlayın.
-
3
Kabukları son haşlamadan sonra süzüp bir kenara alın.
-
4
Başka bir tencerede şekeri ve suyu kaynatın. Şeker tamamen eriyince kabukları şerbete ekleyin.
-
5
Kısık ateşte yaklaşık 50-60 dakika pişirin. Son 5 dakika kala limon suyu ve limon tuzunu katın.
-
6
Reçel kıvam aldıysa kabukları kürdanlarından çıkarın. Reçeli sıcakken kavanozlara paylaştırın. Kapağını kapatın.
-
7
Soğuduktan sonra serin, güneş görmeyen bir yerde saklayın.
Sofra’da Bu Ay
- Bağ Bozumu Sofrası
- Bağışıklık Dostu Mevsim Menüleri
- Konuk Şef Can Aras'la Sofraya Özel