Malatya'nın geleneksel tatları
Mutfak kültürü oldukça zengin olan Malatya yöresinin leziz yemek tarifleri...
TİRİTLİ KÖFTE(4 Kişilik)
1 su bardağı nohut, yarım kg köftelik bulgur, yarım kg yağsız kıyma, 1 adet yumurta, 4 su bardağı su, yarım kg kemikli et, 2 adet soğan, 2 çorba kaşığı tereyağı, 2 çorba kaşığı salça , tuz
Nohudu bir gece öncesinden ıslatın. Haşladıktan sonra süzün ve bir kenara alın. Bulgur, kıyma, yumurta ve 1 su bardağı suyu iyice yoğurun. Fındık büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzun ortasında yuvarlayarak köfteler hazırlayın. Kemikli eti kalan suda haşlayın. Diğer taraftan halka şeklinde doğranmış soğanı tereyağında kavurun. Salçayı ekleyip 2-3 dakika daha kavurmaya devam edin. Daha sonra kavurduğunuz malzemeyi kemikli et suyunun içine ilave edip karıştırın. En son nohut ve köfteleri katın. Tuzunu ayarlayın. 5-10 dakika daha pişirdikten sonra servis tabağına alın ve sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri