Tajin

Kuzey Afrika mutfağının eşsiz yemeği tajin, yavaş pişirme tekniğiyle et ve sebzelerin tüm aromasını ortaya çıkarıyor.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Kuru üzümleri bir kaseye alın, üzerine sıcak su ekleyerek yumuşamaya bırakın. Pirinci ayrı bir kaba alın, üzerine sıcak su ekleyerek 10 dakika bekletin.
-
2
Havuçların kabuklarını soyup ince uzun doğrayın. Soğanı elma dilimi şeklinde, biberleri parmak boyutunda doğrayın. Domatesleri ortadan ikiye kesin. Chili biberi ince halkalar halinde doğrayın. Sarımsakları rendeleyin veya ezin.
-
3
Limon otunu 2-3 parçaya bölüp bıçak yardımıyla hafifçe ezin. Tajin kabına veya kapaklı güveç tencerenin iç tabanına koyun. Üzerine süzülmüş pirinci yayın.
-
4
Pirincin üzerine aralıklı olarak tavukları, havuçları, biberleri, soğanları, domatesleri ve chili biberi yerleştirin.
-
5
Zerdeçal, tarçın, toz kırmızı biber, tuz ve karabiberi serpiştirin. Kuru üzümleri ve ezilmiş sarımsağı ekleyin.
-
6
Sıcak suyu ve limon suyunu üzerine gezdirin. Tajinin kapağını kapatın ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30-40 dakika kapağını açmadan pişirin. Taze kişniş yapraklarıyla süsleyerek sıcak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL