Malatya'nın geleneksel tatları

Mutfak kültürü oldukça zengin olan Malatya yöresinin leziz yemek tarifleri...

TİRİTLİ KÖFTE(4 Kişilik)

1 su bardağı nohut, yarım kg köftelik bulgur, yarım kg yağsız kıyma, 1 adet yumurta, 4 su bardağı su, yarım kg kemikli et, 2 adet soğan, 2 çorba kaşığı tereyağı, 2 çorba kaşığı salça , tuz

Nohudu bir gece öncesinden ıslatın. Haşladıktan sonra süzün ve bir kenara alın. Bulgur, kıyma, yumurta ve 1 su bardağı suyu iyice yoğurun. Fındık büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzun ortasında yuvarlayarak köfteler hazırlayın. Kemikli eti kalan suda haşlayın. Diğer taraftan halka şeklinde doğranmış soğanı tereyağında kavurun. Salçayı ekleyip 2-3 dakika daha kavurmaya devam edin. Daha sonra kavurduğunuz malzemeyi kemikli et suyunun içine ilave edip karıştırın. En son nohut ve köfteleri katın. Tuzunu ayarlayın. 5-10 dakika daha pişirdikten sonra servis tabağına alın ve sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
  • Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
  • Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...