Lezzetli ve doyurucu
NOHUTLU YOĞURT ÇORBASI(5-6 Kişilik)
Yarım su bardağı pirinç, 6 su bardağı su, 750 gram yoğurt, 1 çorba kaşığı un, 1 adet yumurta, tuz, 1 su bardağı haşlanmış nohut, üzerine: 1 çorba kaşığı tereyağı, 1 tatlı kaşığı nane, pulbiber
Ayıklanmış pirinci yıkayın ve tencereye alın. Suyu ilave edin. Çırpılmış yoğurt, un, yumurta ve tuzu ekleyin. Tüm malzemeyi iyice karıştırın. Orta ateşte kaynamaya bırakın. Kaynayınca nohudu ekleyin ve kısık ateşte 5-10 dakika daha pişirin. Üzeri için bir tavada tereyağını eritin. Nane ve pulbiber katıp karıştırın. Çorbanın üzerine gezdirip sıcak olarak servis yapın.
Lezzetli ve doyurucu
SEBZELİ ET(5 Kişilik)
1 kg kuşbaşı kuzu eti, 2 su bardağı su, 1 çorba kaşığı tereyağı, 1 tatlı kaşığı kekik, bir buçuk su bardağı ayıklanmış bezelye, 2 adet havuç, 2 adet orta boy patates, tuz, karabiber, süslemek için: dereotu
Eti 1 su bardağı su ile birlikte düdüklü tencereye alın ve 15 dakika pişirin. Daha sonra bir kevgir yardımıyla suyunu süzün ve kaseye alın. Bir tencerede tereyağını eritin ve eti ilave edin. Kekik, tuz ve karabiber ekleyip 1-2 dakika çevirdikten sonra ocağın altını kapatın. Düdüklüde pişirdiğiniz etin suyuna 1 su bardağı daha su ekleyip bezelye, küp doğranmış havuç ve patatesi haşlayın. Suyunu süzün ve bir kaseye alın. Haşlanmış sebzelerin yarısını ete ekleyin ve karıştırın. Sebzeli eti yuvarlak bir kabın içine bastırarak yerleştirin. Kabı servis tabağının ortasına ters çevirip çıkarın. Kalan sebzeleri etin etrafına yayın. Et suyundan sebzelerin üzerine gezdirin. İnce kıyılmış dereotu ile süsleyerek sıcak olarak servis yapın.
Lezzetli ve doyurucu
ZEYTİNYAĞLI KÖZLENMİŞ KIRMIZI BİBER(3-4 Kişilik)
Yarım kg közlenmiş kırmızı biber, 3 çorba kaşığı zeytinyağı, 2 diş sarmısak, 2 çorba kaşığı kapari, 1 çay bardağı ince kıyılmış siyah zeytin, yarım su bardağı galeta unu, tuz, üzerine: maydanoz
Kırmızı biberleri közleyin ve kabuklarını soyun. İnce uzun şeritler halinde doğrayın. Bir tavaya zeytinyağını alın ve sarmısakları kavurun. Kapari ve zeytini ilave edip 2 dakika daha kavurun. Kırmızı biberi ekleyin ve karıştırın. Galeta unu ile tuz ekledikten sonra tüm malzemeyi karıştırın. Ocağın altını kapatın ve yemeği servis tabağına alın. Üzerini ince kıyılmış maydanozla süsleyip ılık ya da soğuk olarak servis yapın.
Lezzetli ve doyurucu
KURUTULMUŞ SEBZELİ PİLAV(5 Kişilik)
1 su bardağı kurutulmuş sebze, 2 su bardağı pirinç, 2 su bardağı su, 2 çorba kaşığı tereyağı, 1 çorba kaşığı sıvıyağ, tuz
Kurutulmuş sebzeleri kaynar suya atıp çıkarın. Ayıklanmış pirinci bir kaseye alın ve üzerine çıkacak kadar sıcak su ile 1 tatlı kaşığı tuz koyun. Yarım saat tuzlu suda beklettikten sonra süzün ve 3-4 kez yıkayın. Suyu bir tencereye alın ve kaynatın. Kaynayan suyun içine pirinç, tereyağı, sıvıyağ ve tuz koyup karıştırın. Su kaynadıktan sonra kurutulmuş sebzeyi katın ve kısık ateşte pirinç suyunu çekene kadar pişirin. Daha sonra 15 dakika demlenmeye bırakın. Sıcak olarak servis yapın.
Lezzetli ve doyurucu
HİNDİSTANCEVİZLİ PASTACIKLAR(6 Kişilik)
1 adet hazır pandispanya, üzerine: 2 kahve fincanı tozşeker, 2 adet yumurta, 3 kahve fincanı hindistancevizi, süslemek için: frenk üzümü
Pandispanyadan stediğiniz büyüklükte yuvarlaklar kesip çıkarın. Bir kasede tozşeker ve yumurtayı çırpın. Hindistancevizini ilave edip karıştırın. Kestiğiniz parçaların üzerine bu karışımı sürün. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirin. Frenk üzümü ile süsleyip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler