Lezzetli Kurabiyeler
Dilek Kurabiyesi
Malzemeler
1 adet yumurta
1 su bardağı pudraşekeri
250 gram yumuşatılmış margarin
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
4 tatlı kaşığı kakao
Dilek Kurabiyesi Yapılışı
Derin bir kasede yumurta ve pudraşekerini çırpın. Margarin, kabartma tozu ve unu ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru iki eşit parçaya ayırın. Parçalardan birine kakaoyu katıp iyice yoğurun. İki çeşit hamurdan elinize iki küçük top alıp, birlikte yuvarlayın. Hamurlar bitene kadar işleme devam edin. Hazırladığınız kurabiyeleri yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 185 derece fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirin.
Lezzetli kurabiye tarifleri
Çikolatalı Kalp Kurabiyeler
Malzemeler
Üç buçuk su bardağı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
250 gram tereyağı
1 adet yumurtanın akı
4 çorba kaşığı tozşeker
150 gram bitter çikolata
Çikolatalı Kalp Kurabiyeler Yapılışı
Unu kabartma tozuyla birlikte, bir kabın içine eleyin. Başka bir kapta oda sıcaklığındaki tereyağını, yumurta akını, tozşekeri çırpın. Üzerine unu katıp kulak memesi kıvamına gelene dek iyice yoğurun. Hamurdan küçük bezeler koparıp elinizle yassılaştırın ve kalp şeklinde kurabiyeler hazırlayıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Bu arada çikolatayı benmari usulü eritin. Fırından çıkardığınız ve soğuttuğunuz kurabiyelerin yarısını çikolatalı sosa bandırın. Çilekle süsleyip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler