Lezzetli Kurabiyeler

Dilek Kurabiyesi

   Malzemeler

1 adet yumurta 

1 su bardağı pudraşekeri 

250 gram yumuşatılmış margarin 

1 paket kabartma tozu 

Aldığı kadar un 

4 tatlı kaşığı kakao 

Dilek Kurabiyesi Yapılışı

Derin bir kasede yumurta ve pudraşekerini çırpın. Margarin, kabartma tozu ve unu ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru iki eşit parçaya ayırın. Parçalardan birine kakaoyu katıp iyice yoğurun. İki çeşit hamurdan elinize iki küçük top alıp, birlikte yuvarlayın. Hamurlar bitene kadar işleme devam edin. Hazırladığınız kurabiyeleri yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 185 derece fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirin.

 

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...