Lezzet garanti...
PATATES ÇANAĞINDA SALATA(5 Kişilik)
Malzemeler:
5 adet haşlanmış patates
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1-2 çay kaşığı pulbiber
8 dal dereotu
1 adet küçük boy mor lahana
1 adet havuç
Yarım limonun suyu
1 su bardağı yoğurt
1 çay kaşığı karabiber
Yarım tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı:
Patatesleri rendeleyip, zeytinyağı, karabiber ve tuzla iyice karıştırın. Daha sonra ikiye bölüp, bir kısmına pulbiber, diğer kısmına kıyılmış dereotu ekleyin. Pulbiberli patatesten elma büyüklüğünde parçalar koparıp, elinizde yuvarlayın. Başparmağınızla ortalarından çukur açın. Kıyılmış mor lahanayı limon suyu ve tuzla iyice ovalayın. Pulbiberli patates çanaklarının içlerine lahanayı pay edip, üzerlerine 1'er tatlı kaşığı yoğurt koyun. Dereotlu patatesten elma büyüklüğünde parçalar koparıp, elinizde yuvarlayın. Başparmağınızla ortalarından çukur açın. Havucu rendeleyip, dereotlu patates çanaklarının içlerine pay edin. Üzerlerine 1'er tatlı kaşığı yoğurt koyup servis yapın.
Lezzet garanti...
KAYMAKLI İNCİR KAVURMASI(2-4 Kişilik)
Malzemeler:
15 adet kuru incir
Yarım su bardağı tozşeker
2 su bardağı sıcak su
1 çorba kaşığı tereyağı
Servis için:
Badem ve kaymak
Hazırlanışı:
İncirleri yıkayıp, küp doğrayın. Çukur bir kaba alıp, üzerine sıcak su ilave edin ve bir saat dinlendirin. İncirin suyunu süzüp, suyu ve inciri farklı kaplara alın. Tereyağını geniş bir tavada eritin. İnciri ekleyip 5 dakika kavurun. İncir suyu ve tozşeker ilave edip, kısık ateşte 10 dakika pişirin. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Kabukları temizlenmiş badem ve kaymakla servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri