Leziz yemek molaları için
Sizler de yemek molalarınızı anne elinden çıkmış tatlarla taçlandırmak isterseniz bu tarifler tam size göre...
FIRINDA KAMBER BİBER(4-6 kişilik)
Malzemeler:
1 kg kamber biber
4 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Servis için: Sarmısaklı yoğurt
Yapılışı:
Kamber biberlerin çekirdek yataklarını çıkarıp irice doğrayın. Fırın tepsisine yerleştirip, üzerine zeytinyağı gezdirin. Tuzunu ayarlayıp harmanlayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirin. Sarmısaklı yoğurtla birlikte servis yapın.
Leziz yemek molaları için
KEŞKÜL(4-6 kişilik)
Malzemeler:
1 su bardağı çiğ badem
6 su bardağı süt
1 su bardağı tozşeker
2 çorba kaşığı pirinç unu
1 çorba kaşığı nişasta
1 paket vanilya
Süslemek için:
Kıyılmış ceviz, Badem, Antepfıstığı
Yapılışı:
Bademin kabukları soyulacak kıvama gelene dek sıcak suda bekletin. Sudan alıp kabuklarını temizleyin. Rondodan geçirip un haline getirin. Üzerine 1 su bardağı süt ekleyip bir gece buzdolabının alt rafında dinlendirin. Ertesi gün kalan 5 su bardağı süt, tozşeker, pirinç unu ve nişastayı tencereye alın. Kaynayana dek devamlı karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca sütlü badem karışımını ve vanilyayı ekleyin. 5 dakika devamlı karıştırarak pişirmeye devam edin. Daha sonra servis tabaklarına pay edip soğumaya bırakın. Kıyılmış ceviz, antepfıstığı ve bademle süsleyip servis yapın.
TARİF DETAY