Leziz yemek molaları için
FIRINDA KAMBER BİBER(4-6 kişilik)
Malzemeler:
1 kg kamber biber
4 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Servis için: Sarmısaklı yoğurt
Yapılışı:
Kamber biberlerin çekirdek yataklarını çıkarıp irice doğrayın. Fırın tepsisine yerleştirip, üzerine zeytinyağı gezdirin. Tuzunu ayarlayıp harmanlayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirin. Sarmısaklı yoğurtla birlikte servis yapın.
Leziz yemek molaları için
ETLİ BOSTAN PATLICAN(6 kişilik)
Malzemeler:
3 adet bostan patlıcan
Yarım kg kuşbaşı doğranmış et
3 çorba kaşığı sıvıyağ
2 adet soğan
7 adet sivri biber
2 adet domates
3 diş sarmısak
1 çay kaşığı karabiber
Kimyon, Tuz
5-6 dal maydanoz
Kızartmak için: 1 su bardağı sıvıyağ
Sos için:
1 tatlı kaşığı salça
1 çay bardağı su
Yapılışı:
Alacalı soyulmuş patlıcanları boylamasına ortadan ikiye kesip, tatlı kaşığı veya bıçak yardımıyla içlerini çıkarın. Kızgın sıvıyağda hafifçe kızartın. Daha sonra fırın tepsisine yerleştirin. Ayrı bir yerde kuşbaşı eti, suyunu salıp yeniden çekene dek soteleyin. Sıvıyağ, kıyılmış soğan ve sarmısak ilave edip sotelemeye devam edin. 4 adet doğranmış biber ve kabuğu soyulup küp doğranmış domates ekleyip 1-2 dakika pişirin. Ocaktan alıp, karabiber, kimyon, tuz ve kıyılmış maydanoz ekleyip karıştırın. Harcı patlıcanların içlerine pay edin. Kalan 3 adet biberi ortadan ikiye keserek patlıcanların üzerlerine yerleştirin. Sos için salçayı su ile açıp, fırın tepsisinin tabanına gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstleri hafif kızarana dek pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Leziz yemek molaları için
DOMATESLİ ARPA ŞEHRİYE PİLAVI(4-6 kişilik)
Malzemeler:
2 su bardağı arpa şehriye
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 çorba kaşığı tereyağı
2 adet domates
3 su bardağı su
1 çay kaşığı karabiber
Yeteri kadar tuz
Yapılışı:
Sıvıyağ ve tereyağını tencereye alın. Tereyağı eriyince şehriye ilave edip, pembeleşene dek kısık ateşte karıştırarak kavurun. Kabuğu soyulup küp doğranmış domates ekleyip 2 dakika daha kavurun. Su ilave edin. Tuzunu ayarlayıp kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın. Tencerenin kapağı kapalı olarak suyunu çekene dek pişirin. Ocaktan alıp 15 dakika dinlendirin. Karabiber serpip servis yapın.
Leziz yemek molaları için
KEŞKÜL(4-6 kişilik)
Malzemeler:
1 su bardağı çiğ badem
6 su bardağı süt
1 su bardağı tozşeker
2 çorba kaşığı pirinç unu
1 çorba kaşığı nişasta
1 paket vanilya
Süslemek için:
Kıyılmış ceviz, Badem, Antepfıstığı
Yapılışı:
Bademin kabukları soyulacak kıvama gelene dek sıcak suda bekletin. Sudan alıp kabuklarını temizleyin. Rondodan geçirip un haline getirin. Üzerine 1 su bardağı süt ekleyip bir gece buzdolabının alt rafında dinlendirin. Ertesi gün kalan 5 su bardağı süt, tozşeker, pirinç unu ve nişastayı tencereye alın. Kaynayana dek devamlı karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca sütlü badem karışımını ve vanilyayı ekleyin. 5 dakika devamlı karıştırarak pişirmeye devam edin. Daha sonra servis tabaklarına pay edip soğumaya bırakın. Kıyılmış ceviz, antepfıstığı ve bademle süsleyip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- 2025 Trendi Swicy Lezzetler
- Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler