Kuruyemiş başrolde!..
TV karşısında,arkadaş sohbetlerinde,atıştırmak istediğinizde,eğlence aradığınızda her zaman elinizin altında olan kuruyemişle nefis tarifler...
TV karşısında,arkadaş sohbetlerinde,atıştırmak istediğinizde,eğlence aradığınızda her zaman elinizin altında olan kuruyemişle nefis tarifler...
CEVİZ EZMESİ(8 Kişilik)
2 su bardağı dövülmüş ceviz, 2 su bardağı irmik, 2 su bardağı tozşeker, 2 su bardağı su, 1 su bardağı hindistancevizi
Tozşeker ve suyu kaynatın. Şerbet kaynarken içine irmiği telle karıştırarak azar azar ilave edin. 1-2 taşım kaynadıktan sonra ocaktan alıp, içine cevizi ekleyin ve tekrar karıştırın. Kare bir tepsiye veya cam bir kaba hindistancevizinin yarısını serin. Üzerine cevizli karışımı yavaşça yayın. Tekrar kalan hindistancevizini üzerine serpin. Ceviz ezmesi soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
Kuruyemiş başrolde!..
TAHİNLİ KURU BAKLAVA(30 Adet)
Hamuru için: 4 su bardağı un, 2 çorba kaşığı sirke, yeteri kadar ılık su, üzerine sürmek için: 150 gram tereyağı, içi için: Bir buçuk su bardağı tahin, bir buçuk su bardağı tozşeker, 100’er gram dövülmüş fındık ve ceviz, üzerine: pudraşekeri
Hamur için yoğurma kabına un ve sirkeyi alın. Yumuşak bir hamur elde edene kadar ılık su ilave edip yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örterek 15 dakika buzdolabında dinlendirin. Daha sonra hamuru 4 eşit parçaya ayırın. Her parçayı ince olacak şekilde merdaneyle açın. 1 adet yufkanın üzerine eritilmiş tereyağının yarısını gezdirin ve diğer yufkayı üzerine kapatın. Yufkanın karşılıklı kenarlarını 4 parmak olacak şekilde içeri doğra katlayıp, yufkaya kare şekli verin. Üzerine tahinin yarısı, tozşekerin yarısı ve en üste de fındık ile cevizin yarısını serpin. Rulo şeklinde sarın ve hamurdan baklava dilimleri kesin. Kalan 2 adet yufkaya da aynı işlemi uygulayın ve fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirin. Ilındıktan sonra servis tabağına alın ve üzerine pudraşekeri serpin. Dilerseniz üzerine pudraşekeri ile birlikte tarçın da serpebilirsiniz.
TARİF DETAYKuruyemiş başrolde!..
BADEMLİ VE KUŞÜZÜMLÜ KURABİYE(35 Adet)
125’er gram oda sıcaklığında tereyağı ve margarin, 1 su bardağı pudraşekeri, 1 adet yumurta, 1 su bardağı mısır unu, 2 damla badem esansı, 1 tatlı kaşığı yoğurt, 1’er paket vanilya ve kabartma tozu, 1 çay bardağı kuşüzümü, bir buçuk çay bardağı dövülmüş badem, Aldığı kadar un, bulamak için:, 1 adet yumurtanın akı, 1 çay bardağı hindistancevizi
Derin bir kabın içinde tereyağı, margarin ve yumurtayı karıştırın. İçine pudraşekeri, mısır unu, badem esansı, yoğurt, vanilya, kabartma tozu, kuşüzümü, kabukları soyulmuş ve ince kıyılmış badem ilave edip yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar un ekleyip, yoğurmaya devam edin. Hazırladığınız hamurun üzerine nemli bir bez örterek 15 dakika buzdolabında dinlendirin ve iki eşit parçaya ayırın. Merdane ile yarım parmak kalınlığında açıp dilediğiniz biçimde şekiller çıkarın. Fırça ile üstüne ve altına yumurta akı sürdükten sonra hindistancevizine bulayın ve yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirin.
TARİF DETAY