Kurban etini 5 adımda pişirmenin yolları
Kurban etini en sağlıklı şekilde nasıl saklayıp pişireceğimizi biliyor musunuz? İşte eti sağlıklı pişirmenin yolları...
Kurban etini 5 adımda pişirmenin yolları
Kırmızı eti 5 adımda pişirmenin yolları
1. Etler yüksek ısıda pişirildiğinde etin içerisindeki su açığa çıkar ve kırmızı etteki su kaybı pişirime sırasında eti sertleştirerek lezzet kaybına neden olur. Etleri daha çok kıyma halinde ve kısık ısıda pişirmek gerekir.
TARİF DETAYKurban etini 5 adımda pişirmenin yolları
3. Izgara yapılan etlerde sıcağın etkisiyle kaybolan su ve yağ damlacıklarında folik asit, B1 ve B12 vitaminleri de kaybolur. Fırın, ızgara ve kızgın yağda etin pişirilmesi ile pişirme süresine bağlı olarak yüzde 30 oranında B grubu vitaminleri kaybolmaktadır. Az su konularak pişirilen etlerde vitamin kaybı oluşmaz. TARİF DETAYKurban etini 5 adımda pişirmenin yolları
5. Etleri pişirirken lezzetli olsun diye yağlı olanlarını tercih etmemek gerekir. Çünkü etin kendi yapısında stearik ve palmitik yağ asitleri kan kolesterolünün artmasına neden olan yağlar içerdiğinden kırmızı etin, yağı görünmeyecek kadar temizlenmiş kas etinden oluşmasına dikkat etmek gerekir. Yağsız eti lezzetlendirmek için zeytinyağında dinlendirmek gerekir. TARİF DETAYKurban etini 5 adımda pişirmenin yolları
2. Kırmızı ette hayvansal kaynaklı fonksiyonel bir bileşen olan konjuge linoleik asidi (CLA) bol miktarda bulunur. Eğer et sağlıklı pişirilirse ve uygun miktarda yenilirse, konjuge linoleik asit denilen bu faydalı bileşen kanserden koruyucu, damarlarda bozulmaları önleyici bir etki gösterir. TARİF DETAYKurban etini 5 adımda pişirmenin yolları
Sağlıksız pişirilmiş eti yemeyin!
Kızartma, kömür ile temas halinde pişirilmiş ve her gün yenilen kırmızı et ağırlıklı beslenme; diyet lifi, fitokimyasallar, antioksidan ve bitkilerde bulunan birçok yararlı besin bileşenlerinden daha az tüketmenizi sağlar.
TARİF DETAY