Kurban etini 5 adımda pişirmenin yolları
Kurban etini en sağlıklı şekilde nasıl saklayıp pişireceğimizi biliyor musunuz? İşte eti sağlıklı pişirmenin yolları...
2
18
Kurban etini 5 adımda pişirmenin yolları
5. Etleri pişirirken lezzetli olsun diye yağlı olanlarını tercih etmemek gerekir. Çünkü etin kendi yapısında stearik ve palmitik yağ asitleri kan kolesterolünün artmasına neden olan yağlar içerdiğinden kırmızı etin, yağı görünmeyecek kadar temizlenmiş kas etinden oluşmasına dikkat etmek gerekir. Yağsız eti lezzetlendirmek için zeytinyağında dinlendirmek gerekir.
4
18
Kurban etini 5 adımda pişirmenin yolları
2. Kırmızı ette hayvansal kaynaklı fonksiyonel bir bileşen olan konjuge linoleik asidi (CLA) bol miktarda bulunur. Eğer et sağlıklı pişirilirse ve uygun miktarda yenilirse, konjuge linoleik asit denilen bu faydalı bileşen kanserden koruyucu, damarlarda bozulmaları önleyici bir etki gösterir.
8
18
Sofra’da Bu Ay
- Hızlı Hafta 7 Güne Pratik Tarifler
- Zeynep Dinç'ten Elmalı Ilık Sonbahar
- İnci Bak'tan Uskumrulu Tabaklar
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL