Kore Mutfağından seçmeler
Sağlıklı mutfaklar arasında ilk sıralarda yer alan ve kendisine has felsefesi ile tanınan Kore Mutfağıından lezzetli tarifler...
SEBZELİ ETLİ MAKARNA(JAPCHAE)(4 Kişilik)
1 paket pirinç makarnası, 4 dilim dana bonfile, 5 adet mantar, 2 çorba kaşığı soya sosu, 1 çorba kaşığı tozşeker, 1 adet kıyılmış sarmısak, 2 tatlı kaşığı susam çekirdeği yağı, 4 dal irice doğranmış taze soğan, 5 çorba kaşığı sıvıyağ, 1/3 bağ haşlanmış ıspanak, 1 tatlı kaşığı susam yağı, 1 adet havuç, 1 adet doğranmış soğan, 1 adet pişmiş yumurta, tuz, karabiber
Mantarları 15 dakika suda dinlendirip, doğrayın. Eti dilimleyip, mantar, soya sosu, tozşeker, sarmısak, 1 tatlı kaşığı susam çekirdeği yağı, soğan ve biberle harmanlayın. 2 çorba kaşığı sıvıyağ ekleyip pişmeye bırakın. Ayrı bir yerde ıspanağı, kalan 1 tatlı kaşığı susam yağı çekirdeği ve tuzla harmanlayın. Makarnayı 8 dakika haşlayın. Soğuk su ile yıkayıp süzün. Havuç, soğan, ıspanak ve makarnayı pişmekte olan ete ekleyin. Sebzeler pişince, dilimlenmiş yumurtayı ilave edin. Karabiber ve tuzunu ayarlayın. Susam serpip servis yapın.
Kore Mutfağından seçmeler
KIMBAP(4 Kişilik)
4 adet yosun yaprağı, 2 avuç pirinç, 2 çay kaşığı susam yağı, 2 adet haşlanmış sosis, 1’er adet turp ve havuç, yarım çay bardağı sıvıyağ, 2 adet salatalık, 1 çay kaşığı tuz, üzeri için: susam
Pirincin suyu berraklaşa kadar yıkayın. 20 dakika soğuk suda dinlendirip, bir buçuk su bardağı su ekleyip, önce harlı ateşte, sonra kısık ateşte diri kalacak şekilde haşlayın. Suyunu çeken pirince susam yağı ve tuz ekleyip tahta kaşıkla harmanlayın. Sosis, turp, havuç ve salatalığı ince uzun dilimleyip tek tek sıvıyağda soteleyin. Bir adet yosunu bambunun üzerine yerleştirin. Pirincin yarısının yayın. Ortasına sosis, turp, havuç ve salatalık koyun. Bambunun bir kenarından tutup diğer kenarı ile birleştirerek, yosunu rulo yapın. Kalan malzemeye de aynı işlemi uygulayın. Dilimleyip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
- Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
- Düşük Karbonhidratlı Tarifler