Kısırın birbirinden iddialı 10 tarifi
Pincurlu Kısır Tarifi.
1 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı kaynar su
2 tatlı kaşığı salça
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kırmızıbiber
3 çay kaşığı reyhan
1 çorba kaşığı pincur (Közlenmiş Biber Salatası)
3 çorba kaşığı nar ekşisi
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım demet maydanoz
Yarım demet taze soğan.
ÖNCE bulgurun üzerine kaynar suyu döküp, kapak kapatın. 10 dakika bulgurun şişmesi için bekletin. Daha sonra salçaları ve baharatları ekleyin. Elinizle iyice yoğurun. Pincur'u ekleyip yoğurmaya devam edin. Zeytinyağı ve nar ekşisini katın. En son yeşillikleri ilave edip, karıştırın..
Pincurlu Kısır Tarifi.
1 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı kaynar su
2 tatlı kaşığı salça
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kırmızıbiber
3 çay kaşığı reyhan
1 çorba kaşığı pincur (Közlenmiş Biber Salatası)
3 çorba kaşığı nar ekşisi
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım demet maydanoz
Yarım demet taze soğan.
ÖNCE bulgurun üzerine kaynar suyu döküp, kapak kapatın. 10 dakika bulgurun şişmesi için bekletin. Daha sonra salçaları ve baharatları ekleyin. Elinizle iyice yoğurun. Pincur'u ekleyip yoğurmaya devam edin. Zeytinyağı ve nar ekşisini katın. En son yeşillikleri ilave edip, karıştırın..
Kısırın birbirinden iddialı 10 tarifi
Ekşi Elmalı Pirinç Kısırı Tarifi.
1 su bardağı pirinç (iri boy)
Pirinci ayıkladıktan sonra tuzlu ve sıcak suda 2 saat kadar bekletin. Bir tencereye bir buçuk su bardağı suyu ve beklettiğiniz pirinci koyun. Pirinç suyunu çekene kadar haşlayın (pirinçler biraz diri kalmalı). Haşlanan pirinci bir kaseye alın. Küp doğranmış soğanı ve zeytinyağını bir tencereye alarak soteleyin. Soğan sotelendiğinde domates ve biber salçasını ilave edip bir-iki kez karıştırın ve ocaktan alın. Sonrasında soğanlı malzemeyi kasedeki pirincin üzerine ekleyin. Üzerine rendelenmiş havucu, ince kıyılmış maydanozu ve taze soğanı ilave ederek fazla ezmeden harmanlayın. Bir kasede kimyonu, nar ekşisini, limon suyunu, fesleğeni ve tuzu çırpın. Bu karışımı hazırladığınız kısırın üzerine gezdirin.Elmaları ince dilimleyip
Kısırın birbirinden iddialı 10 tarifi
Güney Kısır Tarifi.
2 su bardağı ince bulgur
2 adet büyük boy domates
3 adet sivri biber
2 diş sarmısak
1 adet büyük boy soğan
Yarım su bardağı zeytinyağı
2 çorba kaşığı ketçap
1 çorba kaşığı biber salçası
Yarım demet maydanoz
1 su bardağı dövülmüş ceviz
Tuz
Kimyon
Pulbiber.
BULGURU derin bir kaba alın. Doğranmış domates, sivri biber ve sarmısağı robottan geçirip, su haline getirerek bulgura ekleyin. İnce kıyılmış soğan, zeytinyağı, ketçap, salça, tuz, kimyon ve pulbiber ilave edin. Tüm malzemeyi iyice karıştırıp, yarım saat bekletin. Yoğurup, elle sıkılacak kıvama geldiği zaman kıyılmış maydanoz ve cevizi katın. Şöyle bir karıştırdıktan sonra harçtan parçalar koparıp, elinizle sıkarak şekil verin..
TARİF DETAYKısırın birbirinden iddialı 10 tarifi
Suriye Kısırı Tarifi.
1 su bardağı ince bulgur
1’er demet maydanoz, dereotu ve taze soğan
Yarım demet taze nane
Yarım çay bardağı limon suyu
1 çorba kaşığı nar ekşisi
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Tuz, karabiber, pulbiber.
BULGURU temizleyip sıcak su ile ıslatın. Maydanoz, dereotu ve naneyi ayıklayıp ince kıyın. Taze soğanın yeşil kısımlarını incecik doğrayın. Bulgur şiştikten sonra sıvıyağ, limon suyu ve nar ekşisini ilave edin. Tuz, karabiber, pulbiber ve doğranmış yeşillikleri ekleyip karıştırın. Domatesle süsleyip servis yapın..
TARİF DETAYKısırın birbirinden iddialı 10 tarifi
Fatoş'un Kısırı Tarifi.
2 su bardağı ince bulgur
2 su bardağı kaynar su
1’er çay bardağı zeytinyağı ve nar ekşisi
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı domates salçası
Bir buçuk limonun suyu
1 tatlı kaşığı pulbiber
4-5 dal taze soğan
Yarım demet maydanoz, tuz.
BİR kaseye ince bulguru alın ve üzerine kaynar su dökün. Suyunu çekip, şişmesi için ağzını bir kapakla kapatın. Suyunu çektikten sonra içine zeytinyağı, nar ekşisi, biber ve domates salçası, limonsuyu, pulbiber, tuz ilave edip yoğurun. İnce kıyılmış taze soğan ve maydanozu ekleyip, karıştırın. Marul yapraklarının içine pay edip servis yapın..
TARİF DETAYKısırın birbirinden iddialı 10 tarifi
Bademli Kısır Tarifi.
Yarım su bardağı badem
1 su bardağı ince bulgur
Yeteri kadar sıcak su
Yarım çay bardağı sıvıyağ
2 adet orta boy soğan
1 çorba kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
10 dal ince kıyılmış taze soğan
10 dal ince kıyılmış maydanoz
Yarım limonun suyu
2 çorba kaşığı nar ekşisi
Tuz .
BADEMLERİ kaynayan suya atıp, 5 dakika sonra çıkarın. Süzüp kabuklarını soyun ve ikiye bölün. Yapışmaz yüzeyli bir tavada karıştırarak, renkleri dönene dek kavurun. Bulguru bir tencereye alıp üzerini bir parmak geçecek kadar sıcak su ilave edin ve kapağını kapatın. Diğer taraftan sıvıyağı kızdırıp, yemeklik doğranmış soğanı rengi dönene dek kavurun. Üzerine salçaları ilave edin. Bir-iki dakika kavurup ocaktan alın. Daha sonra şişen bulgurun üzerine ilave edip iyice karıştırın. Badem, soğan, maydanoz, limon suyu, nar ekşisi ve tuz ilave edin. Buzdolabında 1 saat bekletip servis yapın..
TARİF DETAYKısırın birbirinden iddialı 10 tarifi
Ilık Kısır Tarifi.
2 su bardağı ince bulgur
1 adet orta boy soğan
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı domates salçası
2-3 adet sivri biber
3 adet domates
4 dal taze soğan
Yarım demet maydanoz
2 diş sarmısak
1 çorba kaşığı nar ekşisi
1 adet limonun suyu
Tuz, karabiber, kimyon.
İNCE bulguru bir kaseye alın ve üzerini biraz geçecek kadar kaynar su döküp ağzını kapatın. Diğer yanda bir tavada yemeklik doğranmış soğanı sıvıyağda kavurun. Salçayı ilave edip kavurmaya devam edin. Çekirdeği çıkarılmış ve ince kıyılmış sivri biber, kabuğu soyulmuş ve küp doğranmış domatesi ekleyip 1-2 defa çevirip ocağın altını kapatın. Bu malzemeyi ince bulgurun içine katın ve karıştırın. İnce kıyılmış taze soğan, maydanoz, sarmısak, nar ekşisi, limon suyu, tuz, karabiber ve kimyonu ilave edip bütün malzemeyi elinizle yoğurun. Servis tabağına alın..
TARİF DETAYKısırın birbirinden iddialı 10 tarifi
Kısır Tarifi.
2 su bardağı ince bulgur
2 su bardağı kaynar su
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çay bardağı sızma zeytinyağı
2 çorba kaşığı nar ekşisi
1 adet limon
5-6 adet kornişon turşu
6 dal taze soğan
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
Tuz
pulbiber .
BULGURU derin bir kaba alın ve kaynar su ekleyip, üzerini bir kapakla kapatın. Bu şekilde 15 dakika demlendirdikten sonra içine domates ve biber salçası, zeytinyağı, nar ekşisi, limon suyu katın. Doğranmış kornişon turşuyu ekleyip, tuz ve pulbiberini ayarlayın. Taze soğan, maydanoz ve dereotunu kıydıktan sonra kısıra ilave edin. Tüm malzemeyi karıştırdıktan sonra servis yapın..
TARİF DETAYKısırın birbirinden iddialı 10 tarifi
Balıklı Kısır Tarifi.
1 adet levrek, 3 su bardağı su
1 adet defne yaprağı
5-6 dal maydanoz sapı
1 adet karanfil
1 su bardağı ince bulgur
1 çorba kaşığı biber salçası
4 adet kıyılmış marul yaprağı
2 adet domates
Yarım demet taze soğan
Yarım demet maydanoz
5 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet limonun suyu
2 çorba kaşığı nar ekşisi
Tuz, karabiber, pulbiber
Servis için: Marul yaprağı, kuzukulağı.
AYIKLANMIŞ balığın filetosunu çıkarıp, su ile birlikte bir tencereye alın. Defne yaprağı, maydanoz sapı ve karanfil ekleyip, 20 dakika pişirin. Balık suyundan 1 su bardağı alıp bulguru ıslatın. Bulgurun üzerini bir kapakla kapatıp, 15 dakika şişmeye bırakın. Diğer taraftan balığı süzüp, bir kaba alın. Elinizle küçük parçalara ayırıp, üzerine kıyılmış marul yaprağı, küp doğranmış domates, ince kıyılmış taze soğan ve maydanoz, zeytinyağı, salça, limon suyu, nar ekşisi, tuz, karabiber ve pulbiber katın. Bulguru ilave edip tüm malzemeyi karıştırın. Marul yaprağı veya kuzukulağı ile birlikte servis yapın.
TARİF DETAYKısırın birbirinden iddialı 10 tarifi
Domates Yatağında Ton Balıklı Kısır Tarifi.
1 su bardağı ince bulgur
3 çorba kaşığı domates püresi
2 çorba kaşığı nar ekşisi
1 adet limonun suyu
2 diş sarmısak
Yarım demet maydanoz
Kimyon
Karabiber
Pulbiber
1 kutu light ton balığı
5 adet orta boy domates
Sos için:
7-8 dal maydanoz
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet limonun kabuğu.
Bulguru üzerine çıkacak şekilde sıcak su ile ıslatın. içine domates püresi, nar ekşisi, limon suyu, ince kıyılmış sarmısak, maydanoz, kimyon, karabiber ve pulbiber ilavesiyle karıştırın. Light ton balığının yarısını bu karışıma katın. Domateslerin üzerinden kapak kesin. 1 tatlı kaşığı yardımıyla içini çıkarın. Kısırı domateslerin içine paylaştırın. Kalan light ton balığını üzerlerine yerleştirin. Maydanozlu sos için, ayıklanmış maydanozları, zeytinyağı ve limon kabuğunu robotun en yüksek devrinde püre haline getirin. Ardından, servis tabağına aldığınız kısırlı domatesleri, maydanozlu sos ile süsleyerek servis yapın.
TARİF DETAY