Kısırın birbirinden iddialı 10 tarifi

Pincurlu Kısır Tarifi.

 

1 su bardağı ince bulgur 
1 su bardağı kaynar su 
2 tatlı kaşığı salça 
1 tatlı kaşığı biber salçası 
1 çay kaşığı kimyon 
1 çay kaşığı kırmızıbiber 
3 çay kaşığı reyhan 
1 çorba kaşığı pincur (Közlenmiş Biber Salatası) 
3 çorba kaşığı nar ekşisi 
Yarım çay bardağı zeytinyağı 
Yarım demet maydanoz 
Yarım demet taze soğan.

 

ÖNCE bulgurun üzerine kaynar suyu döküp, kapak kapatın. 10 dakika bulgurun şişmesi için bekletin. Daha sonra salçaları ve baharatları ekleyin. Elinizle iyice yoğurun. Pincur'u ekleyip yoğurmaya devam edin. Zeytinyağı ve nar ekşisini katın. En son yeşillikleri ilave edip, karıştırın..

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...