Kış aylarının balığı:Çinekop
Özellikle buğulama, haşlama, ızgara ve kağıt kebabı olan çinekopla farklı lezzetler hazırlamak isteyenlere...
Özellikle buğulama, haşlama, ızgara ve kağıt kebabı olan çinekopla farklı lezzetler hazırlamak isteyenlere...
BROKOLİLİ ÇİNEKOP(4 Kişilik)
Malzemeler:
8 adet çinekop
300 gram brokoli
3 çorba kaşığı soya sosu
2 çorba kaşığı sıvıyağ
10 diş ince kıyılmış sarmısak
1 çorba kaşığı tereyağı
Hazırlanışı:
Bir güvecin dibini sıvıyağ ile yağlayıp üzerine ayıklanmış balıkları dizin. En üste de soya sosu gezdirip önceden ısıtılmış 160 derece fırında 10-15 dakika pişirin. Diğer tarafta brokoliyi yumuşayana kadar haşlayın ve süzün. Bir tavaya aldığınız tereyağında sarmısakları soteleyin. Üzerine brokoliyi atıp 1-2 dakika daha çevirdikten sonra tavayı ocaktan alın. Pişen balıkları servis tabağına çıkarın. Sotelenmiş brokoliyi üzerine yayıp sıcak olarak servis yapın.
Kış aylarının balığı:Çinekop
KAĞITTA ÇİNEKOP(3 Kişilik)
Malzemeler:
6 adet çinekop
2 adet soğan
3 adet sivri biber
12 adet kiraz domates, kekik, tuz,
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Balığı sarmak için:
Alüminyum folyo
Hazırlanışı:
Bir kasenin içinde piyazlık doğranmış soğan, ince kıyılmış biber, ortadan ikiye kesilmiş domates, kekik, tuz ve sıvıyağı karıştırın. Alüminyum folyonun içine 1 adet ayıklanmış balığı yerleştirin. Üzerine hazırladığınız harçtan 2 çorba kaşığı yayın ve folyonun ağzını kapatın. Diğer balıkları da aynı şekilde hazırlayın. Fırın tepsisine dizdiğiniz balıkları önceden ısıtılmış 160 derece fırında 15 dakika pişirin.
TARİF DETAY