Kırmızı biberin en leziz 8 hali
Pazılı ve Patatesli Kırmızı Biber Dolması Tarifi (6 kişilik)
6 adet kırmızı biber
3-4 adet pazı yaprağı
5 adet patates
8 dal kıyılmış maydanoz
1 tatlı kaşığı kıyılmış biberiye
1 çay bardağı süt
50 gram krema
1 çay bardağı zeytinyağı
1 diş sarmısak
10 dal frenk soğanı
1 su bardağı sıcak su
Tuz
Karabiber
Pulbiber
PATATESLERİ tuzlu suda yumuşayana dek haşlayın. 2 tanesinin kabuklarını soyup çatalla ezdikten sonra blendere alın. Maydanoz ve biberiyenin yarısını üzerine ekleyip çekin. Süt, krema, dövülmüş sarmısak ve tuz ekleyip bir kez daha çekin. Hazırladığınız sosu kenara alın. Kalan 3 adet patatesi temizleyip küp doğradıktan sonra bir kaba aktarın. Pazıyı kaynayan suya atıp, 1 dakika sonra çıkarın. Soğuk sudan geçirip irice doğrayın ve patatesin üzerine ekleyin. 2 çorba kaşığı zeytinyağı, kıyılmış frenk soğanı, kalan maydanoz ve biberiyeyi ekleyin. Tuz, karabiber ve pulbiber ilave edin. Kırmızı biberlerin üst kısımlarını kapak olacak şekilde kesin. İçlerini temizleyin ve patatesli harçla doldurun. Kapaklarını kapatıp tencereye yerleştirin. Kalan zeytinyağını bir tutam tuzla karıştırıp, dolmaların üzerine gezdirin. Suyunu katıp, kapağını kapatın. Orta ateşte su kaynayana kadar pişirin. Ocağın altını kısıp, 20-25 dakika daha pişirin. Dolmaları tabaklara aktarın ve üzerine hazırladığınız patatesli sosu gezdirerek servis yapın.
Kırmızı biberin en leziz 8 hali
Kırmızı Biber Çorbası Tarifi (4 kişilik)
1 kavanoz közlenmiş kırmızı biber
2 adet dolmalık biber
1 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 su bardağı tavuk suyu
2 su bardağı süt
1 adet yumurtanın sarısı
1 adet limon
Tuz
Karabiber
1 çorba kaşığı nane
Dolmalık biberlerin çekirdeklerini çıkarıp,1 su bardağı suda haşlayın. Zarlarını soyup, kırmızı biberle birlikte blenderden geçirin. Ayrı bir yerde unu sıvıyağda avurun. Biber püresini ilave edip, 1-2 dakika karıştırın. Tavuk suyu ve sütü ilave edip, karıştırın. Kısık ateşte 10 dakika pişirin. Derin bir kasede yumurta sarısını imon suyu ile iyice çırpın. Çorbadan 1 kepçe alarak yumurtalı karışıma çırparak ilave edin. Daha sonra yavaş yavaş ve karıştırarak tencereye dökün. Tuz, karabiber ve naneyi ilave edin. 1-2 taşım kaynatıp, ocaktan alın. Süsleyerek servis yapın.
Kırmızı biberin en leziz 8 hali
Kırmızı Biberli Ispanaklı Börek Tarifi (8 kişilik) 6 adet yufka 4’er adet kırmızı ve yeşil biber 2 adet soğan 1 su bardağı+2 çorba kaşığı zeytinyağı Yarım kg ıspanak 1 kg süt 4 adet yumurta 1 tatlı kaşığı pulbiber 3 dilim ufalanmış beyaz peynir 1 çorba kaşığı tereyağı 1 adet yumurtanın sarısı Yeteri kadar tuz BİBER ve soğanları kıyıp 2 çorba kaşığı zeytinyağında soteleyin. Tuz ve pulbiber ekleyip karıştırın. Kıyılmış ıspanak ilave edip, 2 dakika daha soteleyin. Ayrı bir yerde süt, yumurta ve kalan 1 su bardağı zeytinyağını iyice çırpın. 1 adet yufkayı fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine 1 çorba kepçesi sütlü karışımdan gezdirin. Aynı işlemi 2 kez daha tekrarlayın. Üçüncü kat yufkanın üzerine ıspanaklı harç yerleştirip, peynir serpiştirin. Üzerine 4. kat yufkayı serin ve sütlü karışımdan 1 çorba kepçesi gezdirin. Kalan yufkalar için işlemi tekrarlayın. Dilimleyip, ufak parçalara ayrılmış tereyağını serpiştirin. Yumurta sarısı sürüp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında, kızarana dek pişirin. Sıcak veya ılık olarak servis yapın.Kırmızı biberin en leziz 8 hali
Kırmızı Biber Yatağında Patlıcan Tarifi (6 kişilik)
6 adet kırmızı biber
2 adet orta boy bostan patlıcanı
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 adet soğan
2 diş sarmısak
2 çorba kaşığı tahin
2 çorba kaşığı limon suyu
2 çorba kaşığı soğuk su
3 dal maydanoz
Tuz
Karabiber
Kimyon
Sos için:
2 çorba kaşığı nar ekşisi
6 çorba kaşığı zeytinyağı
1 diş dövülmüş sarmısak
Tuz
Karabiber
KIRMIZI biberleri ortadan ikiye bölüp tohumlarını çıkarın. Yağılı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine zeytinyağı sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Patlıcanları alacalı soyup boylamasına yarım cm kalınlığında doğrayın. Acısının gitmesi için tuzlu suda 10 dakika bekletin. Daha sonra yıkayıp kurulayın. Yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine zeytinyağı sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yumuşayana dek pişirin. Haşlanmış nohudu çatalla ezin. İnce kıyılmış soğanı, 2 çorba kaşığı zeytinyağında soteleyin. Üzerine kıyılmış sarmısak ve kimyon katın. 1 dakika daha kavurup, ocaktan alın. Üzerine ezilmiş nohut, tahin, limon suyu ve suyu ekleyip karıştırın. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Soğuması için kenara alın. Sos için tüm malzemeyi bir kaseye alıp karıştırın. Fırında pişirdiğiniz patlıcanlardan birinin uç kısmına biraz nohutlu harç koyup rulo şeklinde sarın. Patlıcan ve iç harç bitene dek işleme devam edin. Pişirdiğiniz kırmızı biberlerin kabuklarını temizleyin. Yarım cm kalınlığında şeritler halinde doğrayıp, servis tabağının tabanına yerleştirin. Üzerine hazırladığınız patlıcan rulolarını yerleştirin. Nar ekşili sosu üzerine gezdirin. Maydanoz yaprakları ile süsleyerek servis yapın.
Kırmızı biberin en leziz 8 hali
Kırmızı Biberli Rulolar Tarifi (6 kişilik)
6 adet közlenmiş kırmızı biber
1 adet soğan
2 diş sarmısak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1/3 su bardağı zeytin
2 adet sivri biber
1/4 su bardağı beyaz peynir
Yarım su bardağı ceviz
1 demet maydanoz
Toz kırmızıbiber
Üzerine:
3-4 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı sirke
1 çay kaşığı tozşeker
KÖZLENMİŞ biberleri üçe kesin. Soğanı ve sarmısağı küçük doğrayıp, zeytinyağında soteleyin. Çekirdekleri çıkarılmış ve doğranmış zeytinleri ilave edip sotelemeye devam edin. Tencereyi ocaktan alın. İnce kıyılmış sivri biber, beyaz peynir, ceviz, ince kıyılmış maydanoz ve toz kırmızıbiber ekleyip iyice karıştırın. Közlenmiş biberlerin içine bu harçtan koyup rulo yapın. Servis tabağına yerleştirin. Üzeri için zeytinyağı, sirke ve şekeri karıştırın. Biberlerin üzerine gezdirip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan Kabak ve Patlıcanla Ezber Bozan Tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler