Kıymalı Rulo Krep
Yapımı son derece pratik, yörelere göre bir-iki ufak dokunuşla ‘cızlama’, ‘akıtma’, ‘cızlak’ adlarıyla da bilinen krep; tatlı ya da tuzlu hazırlanabilen lezzetli ve besleyici bir hamur işidir. Klasik krep tariflerine farklılık katmak isteyenler için kıymalı rulo krep tarifimiz sizlerle.
Malzemeler
Yapılışı
- 
                    1
                    
Krepleri verilen temel krep tarifine göre hazırlayın. Soğan, kapya biber ve yeşil biberi küp doğrayın. Zeytinyağında önce soğanları soteleyin. Kıymayı ekleyin ve karıştırarak sotelemeye devam edin.
 - 
                    2
                    
Tuz, karabiber ve kimyon ile tatlandırın. En son biberleri katın. 2 dakika pişirdikten sonra ocaktan alın. Krepleri üst üste koyun ve karşılıklı iki kenarından keserek düzleştirin.
 - 
                    3
                    
Her birini ayrı ayrı düz bir zemine yerleştirin. Kreplerin bir kenarlarına kıymalı harçtan pay edin. Rulo şeklinde ileriye doğru sarın. Pişirme kağıdı ile kaplanmış fırın kabına yerleştirin.
 - 
                    4
                    
Üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Dilediğiniz şekilde süsleyin ve sıcak ya da ılık olarak servis yapın
 
Sofra’da Bu Ay
- Hızlı Hafta 7 Güne Pratik Tarifler
 - Zeynep Dinç'ten Elmalı Ilık Sonbahar
 - İnci Bak'tan Uskumrulu Tabaklar
 
                            
                                    
                                    
                                                DİLŞAT YAŞAR