Portakallı Krep

Portakallı Krep

Alışılmış kreplerin dışına çıkıyor ve soslu bir krep tarifi sunuyoruz. Portakal soslu bu krep tarifi kahvaltınıza çok yakışacak. Dilerseniz üzerine bal da gezdirebilirsiniz.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Krep için tüm malzemeyi geniş bir kaba alın ve çırpma teli ile çırpın. Tel süzgeçten geçirerek süzün.

  • 2

    Krep harcını buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Çok az yağla yağladığınız yapışmaz yüzeyli bir tavaya harçtan kepçeyle döküp önlü arkalı pişirin. Harç bitene de işleme devam edin.

  • 3

    Sosu için 2 çorba kaşığı tereyağında rendelenmiş portakal kabuğunu çevirin ve içine portakal suyu, portakal likörü ve şekeri ekleyin. Orta ateşte 3 dakika kaynatın ve içine 2 çorba kaşığı tereyağı ilave edin.

  • 4

    Krepleri teker teker bu sosa bulayın. Daha sonra rulo yapın ya da dörde katlayın. Üzerine pudraşekeri serpin. Arzunuza göre kreplerin üzerlerini pürmüzle hafifçe kızartarak da servis yapabilirsiniz.

Sofra’da Bu Ay

  • Evde Sıcacık Yılbaşı
  • Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
  • Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...