Muzlu Pancake Tarifi
Minik porsiyonlarıyla bizi mutlu eden pankekin, yumuşacık ve pofuduk olanı en makbulüdür derler. Alternatif unlarla hazırlayabileceğiniz muzlu pancake tarifi
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Bir kasede muzu püre kıvamına gelene kadar ezin. Başka bir kasede yumurtaları çatalla çırpın ve tuzu ilave edin. Üzerine muzu katın.
-
2
Badem unu ve buğday ununu ekleyip, tel çırpıcı ile iyice karıştırın. Geniş bir tavayı iyice kızdırın ve zeytinyağı ile yağlayın.
-
3
Badem unlu karışımdan 2 çorba kaşığı alıp tavaya dökün. İki tarafını da 2'şer dakika süreyle hafif kızarana kadar pişirin. Her kullanımda tavayı zeytinyağı ile iyice yağlayarak harç bitene dek aynı işleme devam edin.
-
4
Üzerine bal gezdirip, meyve ile süsleyin. Ilık veya soğuk olarak servis yapın.
AŞÇININ NOTUKüçük boy kepçe veya iki çorba kaşığı harçtan bir pancake yapılıyor. Bir tavada iki veya üç pancake aynı anda yapılabilir. Her seferinde tavayı zeytinyağı ile iyice yağlamayı unutmayın.
Sofra’da Bu Ay
- Evde Sıcacık Yılbaşı
- Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
- Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL
YILDIZ ŞAHİNLER