Muzlu Pancake Tarifi
Minik porsiyonlarıyla bizi mutlu eden pankekin, yumuşacık ve pofuduk olanı en makbulüdür derler. Alternatif unlarla hazırlayabileceğiniz muzlu pancake tarifi
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Bir kasede muzu püre kıvamına gelene kadar ezin. Başka bir kasede yumurtaları çatalla çırpın ve tuzu ilave edin. Üzerine muzu katın.
-
2
Badem unu ve buğday ununu ekleyip, tel çırpıcı ile iyice karıştırın. Geniş bir tavayı iyice kızdırın ve zeytinyağı ile yağlayın.
-
3
Badem unlu karışımdan 2 çorba kaşığı alıp tavaya dökün. İki tarafını da 2'şer dakika süreyle hafif kızarana kadar pişirin. Her kullanımda tavayı zeytinyağı ile iyice yağlayarak harç bitene dek aynı işleme devam edin.
-
4
Üzerine bal gezdirip, meyve ile süsleyin. Ilık veya soğuk olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL