Ev Yapımı İskender Kebap
Akşam yemeğinizi harika bir ana dönüştürecek İskender Kebap tarifine Sofra ile kolayca ulaşmak mümkün.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Döner için tüm malzemeyi geniş bir kabın içine alıp iyice yoğurun. Harca dört parmak yüksekliğinde ve rulo olacak biçimde şekil verin.
-
2
Streç filme sarıp buzdolabında bir gece bekletin. Sos için rendelenmiş domatesi, tereyağını, salçaları, karabiber ve tuzu tencereye alıp pişirin. Pideleri küp küp doğrayarak fırın kabına dizin.
-
3
Kıymalı harcı buzdolabından çıkarıp oda ısısında çok bekletmeden dilimleyin ve pidelerin üzerine yerleştirin.
-
4
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Üzerine sosu gezdirin. Eritilmiş tereyağı döküp yoğurtla birlikte servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
- Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
- Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL