Ev Yapımı İskender Kebap

Akşam yemeğinizi harika bir ana dönüştürecek İskender Kebap tarifine Sofra ile kolayca ulaşmak mümkün.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Döner için tüm malzemeyi geniş bir kabın içine alıp iyice yoğurun. Harca dört parmak yüksekliğinde ve rulo olacak biçimde şekil verin.

  • 2

    Streç filme sarıp buzdolabında bir gece bekletin. Sos için rendelenmiş domatesi, tereyağını, salçaları, karabiber ve tuzu tencereye alıp pişirin. Pideleri küp küp doğrayarak fırın kabına dizin.

  • 3

    Kıymalı harcı buzdolabından çıkarıp oda ısısında çok bekletmeden dilimleyin ve pidelerin üzerine yerleştirin.

  • 4

    Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Üzerine sosu gezdirin. Eritilmiş tereyağı döküp yoğurtla birlikte servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
  • Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
  • Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...