Keyifli anların vazgeçilmez tatları
ALTIN RENKLİ MUFFİNLER
18 adet
2 su bardağı un, 1 çay kaşığı kabartma tozu, Yarım çay kaşığı tuz, 230 gram oda sıcaklığında tereyağı, Bir buçuk su bardağı tozşeker, 5 adet yumurta, Bir buçuk çay kaşığı vanilya ekstratı, 1/4 su bardağı süt,
Üzeri için: Krem şanti ve renkli şekerlemeler
DERİN bir kapta un, kabartma tozu ve tuzu karıştırın. Ayrı bir kapta tereyağı ve tozşekeri mikserle krema kıvamına gelene kadar iyice çırpın. Teker teker yumurtaları ekleyin ve mikserle çırpmaya devam edin. Son olarak vanilya ekstratını katın ve mikserle çırpın. Unlu karışımı ve sütü ekleyip, mikserin düşük devrinde çırpın. Daha sonra karışımı muffin kalıplarına yarısı dolacak şekilde paylaştırın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin. Oda sıcaklığında soğuttuktan sonra üzerini krem şanti ve renkli şekerlemelerle süsleyin
ALTIN RENKLİ MUFFİNLER
18 adet
2 su bardağı un, 1 çay kaşığı kabartma tozu, Yarım çay kaşığı tuz, 230 gram oda sıcaklığında tereyağı, Bir buçuk su bardağı tozşeker, 5 adet yumurta, Bir buçuk çay kaşığı vanilya ekstratı, 1/4 su bardağı süt,
Üzeri için: Krem şanti ve renkli şekerlemeler
DERİN bir kapta un, kabartma tozu ve tuzu karıştırın. Ayrı bir kapta tereyağı ve tozşekeri mikserle krema kıvamına gelene kadar iyice çırpın. Teker teker yumurtaları ekleyin ve mikserle çırpmaya devam edin. Son olarak vanilya ekstratını katın ve mikserle çırpın. Unlu karışımı ve sütü ekleyip, mikserin düşük devrinde çırpın. Daha sonra karışımı muffin kalıplarına yarısı dolacak şekilde paylaştırın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin. Oda sıcaklığında soğuttuktan sonra üzerini krem şanti ve renkli şekerlemelerle süsleyin
Keyifli anların vazgeçilmez tatları
AYÇEKİRDEKLİ ÇÖREK
6-8 kişilik
3 su bardağı un, 1/4 çay kaşığı kabartma tozu, Bir tutam tuz, Bir tutam muskat rendesi, Yarım çay kaşığı tarçın, 175 gram oda sıcaklığında tereyağ,ı 1 çorba kaşığı tozşeker, 3 adet yumurta, 1 çorba kaşığı bal, 1 çay kaşığı limon suyu, 1 çay kaşığı vanilya ekstratı, Yarım su bardağı sour cream (1 su bardağı sıcak süte 1 çorba kaşığı limon suyunu ekleyin ve kesilmesini sağlayın. Soğuduktan sonra 1 çorba kaşığı krem peynir katın ve karıştırın) 1 su bardağı + 3 çorba kaşığı ayıklanmış ayçekirdeği
UN, kabartma tozu, tuz, rendelenmiş muskat ve tarçını derin bir kapta karıştırın. Ayrı bir kapta tereyağı ve tozşekeri mikserle çırpın. Yumurtaları tek tek ekleyin ve çırparak karışıma yedirin. Bal, limon suyu ve vanilyayı ekleyip, çırpmaya devam edin. Unlu karışımı ve hazırladığınız sour cream’i katıp, tüm malzemeyi iyice karıştırın. 1 su bardağı ay çekirdeğini ilave edip, tekrar karıştırdıktan sonra yağlanıp, unlanmış 22 cm çapındaki kelepçeli kalıba boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrol ederek (keke bir kürdan batırın, temiz çıkıyorsa pişmiş demektir) pişirin. Ilındıktan sonra üzerine kalan 3 çorba kaşığı ay çekirdeğini serpin ve dilimleyerek, servis yapın.