Keyifli anların vazgeçilmez tatları
ALTIN RENKLİ MUFFİNLER
18 adet
2 su bardağı un, 1 çay kaşığı kabartma tozu, Yarım çay kaşığı tuz, 230 gram oda sıcaklığında tereyağı, Bir buçuk su bardağı tozşeker, 5 adet yumurta, Bir buçuk çay kaşığı vanilya ekstratı, 1/4 su bardağı süt,
Üzeri için: Krem şanti ve renkli şekerlemeler
DERİN bir kapta un, kabartma tozu ve tuzu karıştırın. Ayrı bir kapta tereyağı ve tozşekeri mikserle krema kıvamına gelene kadar iyice çırpın. Teker teker yumurtaları ekleyin ve mikserle çırpmaya devam edin. Son olarak vanilya ekstratını katın ve mikserle çırpın. Unlu karışımı ve sütü ekleyip, mikserin düşük devrinde çırpın. Daha sonra karışımı muffin kalıplarına yarısı dolacak şekilde paylaştırın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin. Oda sıcaklığında soğuttuktan sonra üzerini krem şanti ve renkli şekerlemelerle süsleyin
Keyifli anların vazgeçilmez tatları
KURUTULMUŞ DOMATESLİ EKMEKÇİKLER
20 adet
10-12 adet kurutulmuş domates, 3 su bardağı un, Yarım paket instant maya, 1 su bardağı ılık süt, 1 adet yumurta, 1 çay bardağı zeytinyağı,
1 tatlı kaşığı tozşeker, 1 çay kaşığı tuz 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri 1’er tatlı kaşığı kekik ve pulbiber
Üzeri için: 1 adet yumurta sarısı
KURUTULMUŞ domatesleri yumuşatmak ve tuzundan arındırmak için sıcak suyun içinde 10-15 dakika bekletin. Suyunu sıkıp, küp şeklinde doğrayın. Kurutulmuş domatesle birlikte tüm
malzemeyi yoğurma kabına alın ve iyice yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve sıcak bir ortamda hacmi iki misli olana kadar bekletin. Dinlenen hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın ve avucunuzun içinde yuvarlayın. Yağlı kağıt ile kaplanmış fırın tepsisine aralıklarla dizin. Yarım saat bu şekilde dinlendirin ve üzerlerine fırça yardımıyla yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Keyifli anların vazgeçilmez tatları
MISIR UNLU VE İRMİKLİ PUDİNG
6 kişilik
Puding için: 2 çorba kaşığı mısır unu, 4 su bardağı süt, 1 tatlı kaşığı mısır nişastası, 2 çorba kaşığı irmik, yarım paket vanilya, Bir buçuk su bardağı tozşeker
Vişne sosu için: 1 su bardağı dondurulmuş vişne
1 tatlı kaşığı mısır nişastası Yarım çay bardağı su
1 PUDİNG için mısır unu, süt, mısır nişastası, irmik ve tozşekeri bir tencereye alıp, iyice karıştırın ve ocağa oturtun. Koyu bir kıvam alana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan almaya yakın vanilyayı ilave edin ve 1-2 dakika daha karıştırdıktan sonra ocaktan alın. Kaselere paylaştırıp, soğumaya bırakın.
2 Vişne sosu için dondurulmuş vişne, mısır nişastası ve suyu bir tencerede kaynatın. Soğuyan pudingin üzerine paylaştırın. Soğuduktan sonra servis yapın
Keyifli anların vazgeçilmez tatları
PATLICANLI VE DİL PEYNİRLİ BÖREK
6 kişilik
Hamuru için: 3 su bardağı un, 1 tatlı kaşığı tuz, Yarım çay kaşığı tozşeker, Yarım paket (1 paket: 10 gram) instant maya, 1 çay bardağı sıvıyağ, 1 adet yumurta, 3 çorba kaşığı yoğurt
İç malzeme için: 3 adet patlıcan 150 gram dil peyniri 2-3 dilim çemensiz pastırma Tuz, karabiber, pulbiber
Üzeri için: 1 adet yumurta sarısı Susam ve çörekotu
1 ÖNCELİKLE iç malzeme için patlıcanları közleyin ve kabuklarını soyduktan sonra ince doğrayın. İçine rendelenmiş dil peyniri, doğranmış pastırma, tuz, karabiber ve pulbiber katın. Tüm malzemeyi karıştırdıktan sonra soğumaya bırakın.
2 Hamur için yoğurma kabına un, tuz ve tozşekeri alın. Ortasını havuz şeklinde açıp, maya, sıvıyağ, yumurta ve yoğurdu ekleyin. Yumuşak bir hamur elde edene kadar iyice yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtün ve yarım saat dinlendirin. Dinlenen hamuru iki eşit parçaya ayırın ve merdane ile dikdörtgen şeklinde açın. 1 parça hamurun orta kısmına uzunlamasına iç harcın yarısını yayıp, hamuru rulo şeklinde sarın. Diğer hamuru da aynı şekilde hazırlayın. Fırın tepsisine yerleştirin ve üzerine keskin bir bıçakla çizikler atın. Yumurta sarısı sürüp, susam ve çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Piştikten sonra oda sıcaklığında 5-10 dakika dinlendirin ve dilimleyerek servis yapın.
Keyifli anların vazgeçilmez tatları
MISIRLI VE PORTAKALLI KEK
8-10 kişilik
Kek için: Yarım su bardağı konserve mısır, 1 çay kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu, 2 su bardağı mısır unu, 1 su bardağı un, 1 çay kaşığı tuz 2 çay kaşığı kabartma tozu, 115 gram oda sıcaklığında tereyağı, 1+1/4 su bardağı ılık süt, Yarım su bardağı bal,
3 adet yumurta, 1 çorba kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
Ballı ve portakallı şurup için: 2 çorba kaşığı bal, Yarım çay bardağı süt, 3 çorba kaşığı portakal suyu, 1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
Üzeri için: Yarım su bardağı konserve mısır
1 KEK için derin bir kapta mısır unu, un, tuz ve kabartma tozunu
karıştırın. Ayrı bir kapta tereyağı, süt, bal, yumurta ve rendelenmiş portakal kabuğunu mikserle çırpın. İçine unlu karışımı ve mısır tanelerini ekleyip, tüm malzemeyi karıştırın. 26 cm çapındaki yağlanmış tart kalıbına karışımı boşaltın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin.
2 Şurup için tüm malzemeyi bir tencereye alın ve orta ateşte ısıtın. Kaynamaya başlayınca kenara alın ve soğutun. Soğuyan kekin üzerine sıcak şurubu gezdirin. Mısır taneleri ile süsleyerek, servis yapın.
Keyifli anların vazgeçilmez tatları
AYÇEKİRDEKLİ ÇÖREK
6-8 kişilik
3 su bardağı un, 1/4 çay kaşığı kabartma tozu, Bir tutam tuz, Bir tutam muskat rendesi, Yarım çay kaşığı tarçın, 175 gram oda sıcaklığında tereyağ,ı 1 çorba kaşığı tozşeker, 3 adet yumurta, 1 çorba kaşığı bal, 1 çay kaşığı limon suyu, 1 çay kaşığı vanilya ekstratı, Yarım su bardağı sour cream (1 su bardağı sıcak süte 1 çorba kaşığı limon suyunu ekleyin ve kesilmesini sağlayın. Soğuduktan sonra 1 çorba kaşığı krem peynir katın ve karıştırın) 1 su bardağı + 3 çorba kaşığı ayıklanmış ayçekirdeği
UN, kabartma tozu, tuz, rendelenmiş muskat ve tarçını derin bir kapta karıştırın. Ayrı bir kapta tereyağı ve tozşekeri mikserle çırpın. Yumurtaları tek tek ekleyin ve çırparak karışıma yedirin. Bal, limon suyu ve vanilyayı ekleyip, çırpmaya devam edin. Unlu karışımı ve hazırladığınız sour cream’i katıp, tüm malzemeyi iyice karıştırın. 1 su bardağı ay çekirdeğini ilave edip, tekrar karıştırdıktan sonra yağlanıp, unlanmış 22 cm çapındaki kelepçeli kalıba boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrol ederek (keke bir kürdan batırın, temiz çıkıyorsa pişmiş demektir) pişirin. Ilındıktan sonra üzerine kalan 3 çorba kaşığı ay çekirdeğini serpin ve dilimleyerek, servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri