Kestanenin lezzet kattığı tarifler

Kestane Çorbası
4 Kişilik

Malzemeler

200 gram kestane
2 adet soğan
2 diş sarmısak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
Bir buçuk çay kaşığı tuz

Üzeri için:
2 çorba kaşığı krema
Kıyılmış kestane

Kestane Çorbası Yapılışı

KESTANELERE bıçak yardımıyla çizikler atıp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirip, kabuklarını temizleyin. Küp doğranmış soğanı ve kıyılmış sarmısağı zeytinyağı, tereyağı karışımında soteleyin. Kestane ilave edip sotelemeye devam edin. 5 su bardağı su ekleyip kaynamaya bırakın. Tuz, karabiber ve kimyon ilave edin. 2 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Blenderden geçirip, servis tabaklarına alın. Üzeri için kremayı çırpıp köpük haline getirin. Çorbanın üzerine gezdirip, kestane serpiştirin. Sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...