Kerevizin lezzet verdiği tarifler
Kereviz Püresi Eşliğinde Rozbif
Malzemeler
4 parça füme rozbif
1 dal kereviz
5 diş sarmısak
1 çorba kaşığı tereyağı
Bir parça rokfor
Yarım tatlı kaşığı kekik
Yarım çay kaşığı karabiber
Yeteri kadar tuz
Kereviz Püresi Eşliğinde Rozbif Yapılışı
Süsleme
yapmak için kerevizin sapından bir parça kenara ayırın. Kalan kereviz sapını blenderden geçirip,püre haline getirin. Kıyılmış sarmısak, tereyağı, rokfor peyniri, kekik, karabiber ve tuzu ilave edip, ocağaoturtun. Püre ısınana dek pişirin. Rozbifi servis tabağına alın. Yanına püreyi yerleştirin. Kenara ayırdığınız kereviz sapı ile süsleyip servis yapın.
Kereviz Püresi Eşliğinde Rozbif
Malzemeler
4 parça füme rozbif
1 dal kereviz
5 diş sarmısak
1 çorba kaşığı tereyağı
Bir parça rokfor
Yarım tatlı kaşığı kekik
Yarım çay kaşığı karabiber
Yeteri kadar tuz
Kereviz Püresi Eşliğinde Rozbif Yapılışı
Süsleme
yapmak için kerevizin sapından bir parça kenara ayırın. Kalan kereviz sapını blenderden geçirip,püre haline getirin. Kıyılmış sarmısak, tereyağı, rokfor peyniri, kekik, karabiber ve tuzu ilave edip, ocağaoturtun. Püre ısınana dek pişirin. Rozbifi servis tabağına alın. Yanına püreyi yerleştirin. Kenara ayırdığınız kereviz sapı ile süsleyip servis yapın.
Kerevizin lezzet verdiği tarifler
Zeytinyağlı Kereviz
Malzemeler
2 adet kereviz
2 adet soğan
5 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet havuç
1 adet patates
Bir buçuk su bardağı su
Yarım su bardağı haşlanmış bezelye
1 adet kesmeşeker
Yarım tatlı kaşığı tuz
Zeytinyağlı Kereviz Yapılışı
Yemeklik doğranmış soğanı zeytinyağında kavurun. Temizlenip küp doğranmış kereviz ekleyip sotelemeye devam edin. Küp doğranmış havuç ilave edip, karıştırarak pişirin. Küp doğranmış patates ekleyip, hafif yumuşayana dek pişirin. Ilık su, ardından kesmeşeker ilave edip, 5 dakika pişirin. Bezelye ekleyin. Tuzunu ayarlayıp, 3-4 dakika daha pişirip ocaktan alın. Ilık veya soğuk olarak servis yapın.
TARİF DETAYKerevizin lezzet verdiği tarifler
Sütlü Kereviz Çorbası
Malzemeler
2 su bardağı yağsız süt
1 adet büyük boy kereviz
1 adet limon
2-3 dal kereviz sapı
1 adet küçük boy soğan
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 diş sarmısak
3 su bardağı su
Dereotu
Sütlü Kereviz Çorbası Yapılışı
Kerevizi temizleyin ve iri küp şeklinde doğrayıp, kararmaması için limonlu suyun içinde bekletin. Saplarını da doğrayın ve bir kenara alın. Kıyılmış soğanı zeytinyağında kavurun. Üzerine süt ve suyu katıp, kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra içine kereviz, kereviz sapı, ve sarmısak ilave edip, pişmeye bırakın. Kereviz yumuşadıktan sonra tencereyi ocaktan alın ve tuzunu ayarlayın. Çorbayı blenderden geçirin ve tekrar tencereye alın. Bir taşım kaynattıktan sonra kıyılmış dereotu ile birlikte sıcak olarak servis yapın.
TARİF DETAYKerevizin lezzet verdiği tarifler
Yoğurt Soslu Kereviz Pane
Malzemeler
3 adet orta boy kereviz
Yeteri kadar su
Yarım limonun suyu
1 su bardağı un
1 tatlı kaşığı pulbiber
2 adet yumurta
1 çay bardağı rendelenmiş eski kaşar
peyniri, tuz, karabiber
Kızartmak için: Sıvıyağ
Yoğurt sos için:
1 su bardağı yoğurt
2 çorba kaşığı mayonez
2 diş dövülmüş sarmısak
1 dal ince kıyılmış dereotu
1 çorba kaşığı sirke, tuz
Yoğurt Soslu Kereviz Pane Yapılışı
Kerevizleri temizleyip, yarım cm'lik halkalar halinde doğrayın. Bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ve limon suyu ekleyin. 20 dakika haşlayıp kurulayın. Bir kaba un, pulbiber, karabiber ve tuz koyup karıştırın. İkinci bir kaba yumurtaları kırıp çırpın. Üçüncü bir kaba da ince rendelenmiş kaşar peynirini koyun. Haşladığınız kerevizleri önce una, sonra yumurtaya, ardından kaşar peynirine, sonra yeniden una bulayın. Daha sonra kızgın yağda önlü arkalı kızartın. Fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine çıkarın. Ilındıktan sonra servis tabağına aktarın. Sos için yoğurt ve mayonezi bir kaba alıp çırpın. Üzerine kalan malzemeyi katıp yeniden çırpın. Kereviz paneyi yoğurt sosla birlikte servis yapın.
TARİF DETAYKerevizin lezzet verdiği tarifler
Karnabahar ve Kereviz Salatası
Malzemeler
1 adet orta boy karnabahar
1 adet kereviz, 1 adet elma
1 adet buyuk boy soğan
2 corba kaşığı sıvıyağ
1 corba kaşığı sut
2 corba kaşığı pulbiber
1 adet limonun suyu, 1 adet marul, tuz
Sos için:
4-5 adet murdum eriği
4 adet arpacık soğan, 2 corba kaşığı sirke
Karnabahar ve Kereviz Salatası Yapılışı
Karnabaharı ciceklerine ayırın. Kerevizi temizleyip kuşbaşı şeklinde doğrayın. Karnabahar ve kerevizi, sut ve tuz eklediğiniz sıcak suda 4 dakika haşlayınğ Suzgece alıp suzun. Sos icin eriklerin cekirdeklerini cıkarıp dilimleyin. Arpacık soğanları, dilimlenmiş erikler ve sirkeyle 2-3 dakika soteleyin. Mikserden gecirip koyu kıvamda bir sos elde edin. Elmayı dilimleyip yarım limonlu suda 5 dakika bekletin. Sıvıyağı tavaya alıp kızdırın. Elma dilimlerini yağda cevirip kenara alınğ Aynı yağda karnabaharları kızartıp elmaların uzerine alın. Soğanı halka halka kesip pulbibere bulayın. Aynı yağda soğan halkalarını da kızartın. Soğan halkalarını kağıt pecete uzerinde bekleterek fazla yağını alın. Marul yapraklarını servis tabağına yerleştirin. Elma, karnabahar ve soğan halkalarını yeşilliklerin uzerine yerleştirin. Limon suyunu tuzla karıştırıp salatanın uzerine gezdirin. En uste erik sosu gezdirip servis yapın.
TARİF DETAY