Sofra
Evde kabak pitesi nasıl yapılır? Kabak pitesinin malzemeleri nelerdir? Merak edilen tarifiyle kabak pitesi tarifi.

10-12 Porsiyon
45 Dakika
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    HARÇ İÇİN

    2 yemek kaşığı tepeleme tereyağı

    Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı

    2 adet soğan

    2 kg kabak

    Yarım kg sivri biber

    3 adet domates

    1 yemek kaşığı salça

    Yeteri kadar tuz

    HAMUR İÇİN

    1 kg un

    1 paket kabartma tozu

    1 tatlı kaşığı tuz

    Yeteri kadar su

    ARASI İÇİN

    2 yemek kaşığı tereyağı

Harç için tereyağı ve ayçiçeği yağını tavaya alıp tereyağını eritin. Kıyılmış soğan ekleyip kavurun. Küp doğranmış kabak, biber ve domatesi katıp kavurmaya devam edin. Sebzeler yumuşayınca kalan malzemeyi katıp harmanlayın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Hamur için un, kabartma tozu ve tuzu harmanlayın. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar su ekleyip yoğurun. Hamuru ceviz büyüklüğünde 13 bezeye ayırın. Tek tek yemek tabağı büyüklüğünde ve ara sıra unlayarak açın.

7 adet hamuru aralarına eritilmiş tereyağı sürerek orta boy bir tepsiye üst üste yerleştirin. Üzerine harcı yayıp, kalan hamurları da aynı şekilde aralarına tereyağı sürerek ve üst üste yerleştirin. Harcın kalan yağını hamurun üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 250 derece fırında 45 dakika pişirin.