Yoğurtlu Semizotu

Yoğurtlu Semizotu
KOLAY 20 DAKİKA 4 KİŞİLİK

Yazın en ferahlatıcı lezzeti! Yoğurdun kremamsı dokusu ve sarımsağın keskin notalarıyla birleşen semizotu, her yemeğin yanında mükemmel bir eşlikçi.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Semizotu iyice yıkayıp süzdükten sonra yapraklarını iri parçalara bölün. Temiz bir mutfak beziyle nazikçe kurulayın.

  • 2

    Yoğurdu geniş bir kaseye alın. Ezilmiş sarımsağı ve tuzu ekleyin. Pürüzsüz kıvam alana kadar karıştırın.

  • 3

    Kuruladığınız semizotu yapraklarını ve haşlanmış mısır tanelerini yoğurtla karıştırın.

  • 4
    Servis tabağına alın. Üzerine zeytinyağı gezdirin. Soğuk olarak servis yapın.
    AŞÇININ NOTU

    SOFRA SIRLARI

    * Haşlanmış mısır taneleri mezenin tatlı-acı dengesini yumuşatır, dilerseniz yerine doğranmış salatalık da kullanabilirsiniz.
    * Süzme yoğurt yeterince koyu değilse 1 yemek kaşığı labne peyniri ile kıvamını artırabilirsiniz.

Sofra’da Bu Ay

  • Evde Sıcacık Yılbaşı
  • Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
  • Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...