Yoğurtlu Semizotu
Yazın en ferahlatıcı lezzeti! Yoğurdun kremamsı dokusu ve sarımsağın keskin notalarıyla birleşen semizotu, her yemeğin yanında mükemmel bir eşlikçi.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Semizotu iyice yıkayıp süzdükten sonra yapraklarını iri parçalara bölün. Temiz bir mutfak beziyle nazikçe kurulayın.
-
2
Yoğurdu geniş bir kaseye alın. Ezilmiş sarımsağı ve tuzu ekleyin. Pürüzsüz kıvam alana kadar karıştırın.
-
3
Kuruladığınız semizotu yapraklarını ve haşlanmış mısır tanelerini yoğurtla karıştırın.
-
4
Servis tabağına alın. Üzerine zeytinyağı gezdirin. Soğuk olarak servis yapın.AŞÇININ NOTU
SOFRA SIRLARI
* Haşlanmış mısır taneleri mezenin tatlı-acı dengesini yumuşatır, dilerseniz yerine doğranmış salatalık da kullanabilirsiniz.
* Süzme yoğurt yeterince koyu değilse 1 yemek kaşığı labne peyniri ile kıvamını artırabilirsiniz.
Sofra’da Bu Ay
- Evde Sıcacık Yılbaşı
- Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
- Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL