Kendinizi şımartın!..
Ara sıra diyeti ve kalorileri bir kenara bırakıp kendimizi şımartmalı ve ödüllendirmeliyiz.İşte rejim bozduran nefis tarifler...
MAKARNA RULOLARI(4-6 Kişilik)
Yarım paket canelloni, içi için: 1 su bardağı dövülmemiş ceviz, 1 çorba kaşığı çemen, 3-4 diş sarmısak, yarım çay bardağı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı kimyon, tuz, karabiber, 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber, 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri, süslemek için: 6-7 dal dereotu, 3 dal taze soğanın yeşil yaprakları
Canellonileri tuzlu suda 9 dakika haşlayıp tencereden alın. Soğuk suya koyup beklemeye bırakın. Diğer taraftan cevizleri blendere koyup üzerine kalan iç malzemelerini ekleyerek birlikte çekin. Canellonileri sudan çıkarıp içlerine cevizli harçtan doldurun. Her iki uç kısmını da kıyılmış dereotuna bulayın. Taze soğanın yeşil yapraklarını sıcak suya batırıp çıkarın ve elinizle hafifçe bastırarak suyunu aldıktan sonra canellonilerin üzerine bağlayarak servis yapın.
Kendinizi şımartın!..
ŞIMARTAN KAŞIKLAR(6 Kişilik)
6 adet mandalina, 2 çay bardağı mandalina suyu, 1 paket krem şanti, 1 adet muz, 5-6 adet çilek, 1’er çorba kaşığı yeşil ve kırmızı kiraz şekerlemesi, 1 çorba kaşığı incir reçeli tanesi
Mandalinaları ikiye kesip kabuklarını zedelemeden sularını çıkarın. Krem şantiyi iki çay bardağı mandalina suyuyla çırpın. Bir sıkma torbasına koyarak mandalina kabuklarının içlerine birer parça sıkın. Muz, çilek ve kiraz şekerlemelerini küçük doğrayıp bir kaba alın. Üzerine incir reçeli tanelerini de ekleyin ve meyvelere zarar vermeden kabı sallayarak karıştırın. Meyveli karışımı kerem şanti koyduğunuz mandalina kabuklarına paylaştırıp daha farklı bir sunum elde etmek için kaşıklara yerleştirerek servis yapın. Arzunuza göre üstlerine pudraşekeri de serpebilirsiniz.
Kendinizi şımartın!..
KAHVELİ İRMİK TATLISI(4-6 Kişilik)
2 su bardağı süt, 5 çorba kaşığı irmik, 1 çorba kaşığı türk kahvesi, 1 çorba kaşığı kakao, 4 çorba kaşığı tozşeker, yeterince dondurma çubuğu, süslemek için: 2 çorba kaşığı dövülmüş antepfıstığı
Tüm malzemeyi bir tencereye koyup iyice karıştırdıktan sonra ocağa oturtun. Orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Biraz ılındıktan sonra buz kalıplarına dökün. Her bir parçaya bir adet dondurma çubuğu batırın. Buzlukta dondurun. Kalıplardan çıkarıp üzerlerine dövülmüş antepfıstığı serperek servis yapın
Sofra’da Bu Ay
- Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
- Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
- Düşük Karbonhidratlı Tarifler