Vişne Suyu

Vişne Suyu

Dünyada en çok Türkiye’de yetişen, yaz aylarının vazgeçilmezi, reçel ve meyve suyunun tadına doyulmayan meyvesi vişne, damaklarımızı şenlendirmek için bizlerle.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Vişneyi yıkayın. Sapını ayıklayıp, çekirdeğini çıkarın. Derin bir tencereye aktarın. Üzerine şeker, limon suyu ve suyu ilave edin. Orta ateşte vişne yumuşayıncaya kadar pişirin. Altını kapatın ve soğumaya bırakın. Pişirme sırasında üzerinde oluşan köpüğü delikli bir kepçe yardımıyla alın.

  • 2

    Soğuduktan sonra süzgeçten geçirip, suyunu kavanoz, şişe ya da sürahiye alarak buzdolabında soğumaya bırakın. Arzuya göre buz ekleyip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...