Kendinizi şımartın!..
Ara sıra diyeti ve kalorileri bir kenara bırakıp kendimizi şımartmalı ve ödüllendirmeliyiz.İşte rejim bozduran nefis tarifler...
MAKARNA RULOLARI(4-6 Kişilik)
Yarım paket canelloni, içi için: 1 su bardağı dövülmemiş ceviz, 1 çorba kaşığı çemen, 3-4 diş sarmısak, yarım çay bardağı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı kimyon, tuz, karabiber, 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber, 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri, süslemek için: 6-7 dal dereotu, 3 dal taze soğanın yeşil yaprakları
Canellonileri tuzlu suda 9 dakika haşlayıp tencereden alın. Soğuk suya koyup beklemeye bırakın. Diğer taraftan cevizleri blendere koyup üzerine kalan iç malzemelerini ekleyerek birlikte çekin. Canellonileri sudan çıkarıp içlerine cevizli harçtan doldurun. Her iki uç kısmını da kıyılmış dereotuna bulayın. Taze soğanın yeşil yapraklarını sıcak suya batırıp çıkarın ve elinizle hafifçe bastırarak suyunu aldıktan sonra canellonilerin üzerine bağlayarak servis yapın.
Kendinizi şımartın!..
SOSLU MISIR(2 Kişilik)
1 çay bardağı cin mısırı, 2 çorba kaşığı sıvıyağ, tuz, çikolata sos için: 1 su bardağı ılık süt, 3-4 çorba kaşığı kakao, 3-4 çorba kaşığı tozşeker, üzerine: 5-6 çorba kaşığı bal
Büyük bir tencereye sıvıyağ, cin mısırı ve tuz koyup kapağını kapatarak ocağa oturtun. Ara sıra tencereyi sallayarak mısırları patlatın. Kaplara paylaştırıp kenara alın. Diğer taraftan ılık süt, kakao ve tozşekeri karıştırarak çikolata sosu hazırlayın ve patlattığınız mısırların üzerine gezdirin. Balı da aynı şekilde mısırların üzerinde gezdirin.
Kendinizi şımartın!..
TAKO SANDVİÇLERİ(6 Kişilik)
12 adet tako kabuğu, 1 çay bardağı zeytinyağı, 1 adet orta boy soğan, 2 adet orta boy domates, 2 diş sarmısak, 2 su bardağı haşlanmış barbunya, 1 çay kaşığı tozşeker, yarım su bardağı sıcak su, 2 dal taze soğan, 5-6 dal maydanoz, tuz, üzeri için: 1 adet kırmızı biber, 6 adet bebek mısır, 1 adet portakalın kabuğu
Zeytinyağını kızdırıp yemeklik doğradığınız soğanı rengi dönene kadar kavurun. Üzerine, soyulup küp doğranmış domatesleri ve kıyılmış sarmısakları ekleyip 2-3 dakika daha kavurun. Haşlanmış barbunya, tozşeker ve tuzu da tencereye ilave edin. Üzerine suyu ekleyip, suyunu çekinceye kadar pişirin. Barbunya soğuduktan sonra üzerine ince kıyılmış taze soğanları ve maydanozu ilave edip karıştırın. Hazırladığınız harcı tako kabuklarına paylaştırın. Portakalın kabuğunu soyup beyaz kısımlarını çıkarın ve uzun şeritler halinde doğrayın. Kırmızı biberi de aynı şekilde doğrayın. Bebek mısırları boylamasına ikiye bölün. Tako sandviçlerini portakal kabuğu, kırmızı biber ve bebek mısırla süsleyerek servis yapın
Kendinizi şımartın!..
CİPSLİ TAVUK(2 Kişilik)
1 adet dövülmüş tavuk göğsü, 2 çorba kaşığı sıvıyağ, tuz , karabiber, kırmızıbiber, kimyon, 10-15 adet baharatlı mısır cipsi
Sıvıyağı kızdırıp parmak şeklinde kestiğiniz tavuk etini kızartın. Tavadan almadan hemen önce baharatları üzerine serpip servis kabına alın. Üzerine mısır cipslerini ekleyin ve soslu mısırla birlikte servis yapın.
Kendinizi şımartın!..
ŞIMARTAN KAŞIKLAR(6 Kişilik)
6 adet mandalina, 2 çay bardağı mandalina suyu, 1 paket krem şanti, 1 adet muz, 5-6 adet çilek, 1’er çorba kaşığı yeşil ve kırmızı kiraz şekerlemesi, 1 çorba kaşığı incir reçeli tanesi
Mandalinaları ikiye kesip kabuklarını zedelemeden sularını çıkarın. Krem şantiyi iki çay bardağı mandalina suyuyla çırpın. Bir sıkma torbasına koyarak mandalina kabuklarının içlerine birer parça sıkın. Muz, çilek ve kiraz şekerlemelerini küçük doğrayıp bir kaba alın. Üzerine incir reçeli tanelerini de ekleyin ve meyvelere zarar vermeden kabı sallayarak karıştırın. Meyveli karışımı kerem şanti koyduğunuz mandalina kabuklarına paylaştırıp daha farklı bir sunum elde etmek için kaşıklara yerleştirerek servis yapın. Arzunuza göre üstlerine pudraşekeri de serpebilirsiniz.
Kendinizi şımartın!..
KAHVELİ İRMİK TATLISI(4-6 Kişilik)
2 su bardağı süt, 5 çorba kaşığı irmik, 1 çorba kaşığı türk kahvesi, 1 çorba kaşığı kakao, 4 çorba kaşığı tozşeker, yeterince dondurma çubuğu, süslemek için: 2 çorba kaşığı dövülmüş antepfıstığı
Tüm malzemeyi bir tencereye koyup iyice karıştırdıktan sonra ocağa oturtun. Orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Biraz ılındıktan sonra buz kalıplarına dökün. Her bir parçaya bir adet dondurma çubuğu batırın. Buzlukta dondurun. Kalıplardan çıkarıp üzerlerine dövülmüş antepfıstığı serperek servis yapın
Sofra’da Bu Ay
- Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
- Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
- Düşük Karbonhidratlı Tarifler