Meyveli Kuzu Gerdan

Meyveli Kuzu Gerdan

Fırında usul usul pişen kuzu gerdan etleri özel sosunda harmanlanınca yumuşacık oluyor. Yanındaki meyveler de yemeğe ayrı bir renk katıyor...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Kuzu gerdanları bir tencereye alıp, kısık ateşte kendi yağında çevirerek pişirin. Üzerilerini geçecek kadar sıcak su, çubuk tarçın ve karanfil ekleyip yumuşayana dek (gerekirse su ekleyerek) pişirip, sudan alın.

  • 2

    Kayısıları ikiye bölün. İncirleri uzunlamasına kesin. Arpacık soğanları temizleyip dörde bölün. Tereyağı ve sıvı yağı ayrı bir tencereye alıp kuzu gerdanların her iki tarafını kızartın.

  • 3

    Üzerine arpacık soğan ekleyip renkleri dönene dek kavurun. Kayısı, incir, üzüm ve pekmez ekleyin. Birkaç dakika kavurup üzerini geçecek kadar et haşladığınız sudan koyun.

  • 4

    Su az gelirse üzerini sıcak suyla tamamlayın. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Meyveler yumuşayana dek pişirip ocaktan alın

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...