Karma Lezzetlerin Mutfağı: Denizli

NOHUTLU TARHANA ÇORBASI(4 Kişilik)

Malzemeler:

1 su bardağı haşlanmış nohut

4 çorba kaşığı tarhana

1 litre su

3 çorba kaşığı sıvıyağ

1 tatlı kaşığı un

Yarım tatlı kaşığı salça

 

1 tatlı kaşığı tereyağı, tuz

Hazırlanışı:

Derin bir kaba soğuk su, tarhana ve tuz koyup, çırptıktan sonra suda çözülmesi için 1 saat bekletin. Bir tencerede sıvıyağ ve unu kokusu gidene kadar kavurun. Salçayı ilave edin ve 1-2 dakika daha kavurmaya devam edin. Suda bekleyen tarhanayı ekleyin ve kaynayıncaya kadar sürekli karıştırın. Kaynamaya başlayınca haşlanmış nohut ve tereyağını katın. 1-2 taşım kaynadıktan sonra ocaktan alın ve sıcak olarak servis edin.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...