Kalorisi düşük diye lezzetsiz olduğunu düşünmeyin
Karnabahar Graten Tarifi (4 kişilik 70 Kcal)
1 adet küçük boy karnabahar
1 adet limon
4 çorba kaşığı rendelenmiş diyet kaşar peyniri
1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber
KARNABAHARI temizleyip parçalayın. İçine limon suyu sıkılmış suda haşlayın. Pişen karnabaharları haşlama suyunda bekletmeden hemen süzerek çıkartın. Fırın tepsisine folyo yayın. Karnabaharları folyonun üzerine dizin. Üzerlerine 4 çorba kaşığı kaşar peynirini paylaştırın. 1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kaşarlar eriyene kadar iyice pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Kalorisi düşük diye lezzetsiz olduğunu düşünmeyin
Izgara Sebze Tarifi (2 kişilik)
1 adet büyük boy sarı biber
1 adet minik yeşil kabak
1 adet minik sarı kabak
1 adet minik patlıcan
10 adet taze fasulye
Sebzeleri yağlamak için zeytinyağı
Ayrıca 2 çorba kaşığı zeytinyağı
1/4 limon
2 çay kaşığı pesto sos
Fesleğen yaprakları,
tuz
Sebzelerİ dilediğiniz şekilde kesin. Hafifçe yağlayın. Izgarada pişirin. 2 çay kaşığı pesto sosu, zeytinyağı ile karıştırın. Limon suyu ekleyip, sebzelerin üzerine gezdirin. Fesleğen yaprakları eşliğinde ve üzerine tuz ekleyip servis yapın.
Kalorisi düşük diye lezzetsiz olduğunu düşünmeyin
Soya Kıymalı Semizotu Köftesi Tarifi (2 kişilik, 100 Kcal)
1 demet semizotu
1 su bardağı soya kıyması
1 su bardağı ince bulgur
1 çay kaşığı köri
Tuz, karabiber,
1 adet soğan
Semizotunun yapraklarını ayıklayıp yıkadıktan sonra, üzerine çıkacak kadar su koyarak 5 dakika haşlayın. Suyunu süzün. Avucunuzla sıkarak iyice suyunu çıkarın. Derin bir kabın içine soya kıyması ve bulguru alın. Yine üzerini aşacak şekilde sıcak su ilave edin ve 30 dakika bekletin. Bulgur ve kıyma suyu çektikten sonra, içine semizotu, köri, bir tutam tuz ve karabiberi ekleyin. Soğanı rendeleyin ve hepsini iyice yoğurun. Bu harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp köfteler yapın. Çok az yağlanmış yapışmaz yüzeyli tavada arkalı önlü kızartın. Servis tabağına aldığınız köfteleri bulgur pilavı, yoğurt ve salata ile beraber sıcak olarak servis yapın.
Kalorisi düşük diye lezzetsiz olduğunu düşünmeyin
Sebze Bahçesi Tarifi ( 2 Kişilik, 105 Kcal )
1 adet küçük boy soğan
1 adet havuç
1 adet kabak
1 adet patlıcan
1 adet kırmızı
1 adet yeşil biber
4 adet brüksellahanası
4 adet mantar
4 su bardağı su
Yarım çorba kaşığı sıvıyağ
1 adet domates
3 diş sarmısak
1 çay kaşığı kekik
Tuz,
karabiber
Soğan, havuç, kabak, patlıcan, kırmızı biber, yeşil biber, brüksellahanası ve mantarı küp şeklinde doğrayın. Doğradığınız sebzeleri 4 su bardağı suda haşlayın. Suyunu süzdükten sonra bir kenara alın. Tavaya aldığınız sıvıyağda, rendelediğiniz domatesi ve dövülmüş sarmısakları 1-2 taşım kaynatın. İçine haşladığınız sebzeleri, kekik, bir tutam tuz ve karabiberi katın. Kısık ateşte 2-3 dakika çevirdikten sonra, tencereyi ocaktan alın. Sebzeleri servis tabağına alın ve sıcak olarak servis yapın.
Aşçının notu: Sebze bahçesini süslemek için bezelye ve Meksika fasulyesi de kullanabilirsiniz.
Kalorisi düşük diye lezzetsiz olduğunu düşünmeyin
Sebzeli Şehriye Pilavı Tarifi ( 4 Kişilik, 205 Kcal )
1 adet dolmalık biber
1 adet kırmızı biber
1 su bardağı arpa şehriye
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 diş sarmısak
4 adet ceviz içi,
tuz
4 adet kurutulmuş domates
Bir buçuk su bardağı su
BİBERLERİN sap ve çekirdek kısımlarını çıkarın. Küp şeklinde doğrayın ve zeytinyağı ile birlikte tencereye alın. Kıyılmış sarmısak ile ceviz içi ilave edip, 2-3 dakika kavurun. Diğer taraftan kurutulmuş domatesi sıcak suda 15 dakika bekletin. Süzüp, küp şeklinde doğrayın. Biberlerin içine katın ve 1-2 dakika daha kavurmaya devam edin. Suyunu katın ve kaynamaya bırakın. Tuzunu ayarlayın. Kaynadıktan sonra şehriyeyi ekleyin ve önce harlı sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
Kalorisi düşük diye lezzetsiz olduğunu düşünmeyin
Sebzeli Kuzu Gerdan Tarifi ( 4 Kişilik, 205 Kcal )
4 adet kuzu gerdan
8 adet arpacık soğan
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı salça
3 adet küçük boy patates
4 adet köy biberi
2 adet defne yaprağı
1 adet domates,
deniz tuzu
1 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı tane karabiber
ARPACIK soğanları zeytinyağında hafifçe soteleyin. Salçayı katın ve az su ilavesi ile salçayı açın. İçine kabuğu soyulup dörde bölünmüş patates, doğranmış biber ve defne yaprağını ilave edip, tüm malzemeyi şöyle bir çevirin. Kuzu gerdanı yerleştirin ve üzerine suyu gezdirin. Tane karabiber katın ve orta ateşte kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra ocağı kısıp, et yumuşayana kadar pişirin. En son tuzunu ayarlayın ve sıcak olarak servis yapın.
Kalorisi düşük diye lezzetsiz olduğunu düşünmeyin
Domatesli Bakla Tarifi ( 4 Kişilik, 130 Kcal )
Yarım kg bakla, 3 adet domates
1 tatlı kaşığı un, 3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan, 2 diş sarmısak
1 adet kesmeşeker
Bir buçuk su bardağı sıcak su, deniz tuzu
Üzerine: 6 dal dereotu
DOMATESLERİN kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğrayın. Unu zeytinyağında hafif kavurun. Piyazlık doğranmış soğan ve kıyılmış sarmısağı ilave edip, kavurmaya devam edin. Domates ile kesmeşekeri katın ve 1-2 dakika daha kavurun. Ayıklanmış bakla ve suyu ekleyip, tüm malzemeyi karıştırın. Önce orta, sonra kısık ateşte bakla yumuşayana kadar pişirin. En son tuzunu katın ve servis tabağına alın. Üzerine kıyılmış dereotu serpin ve dilerseniz sıcak, dilerseniz soğuk olarak servis yapın.
Kalorisi düşük diye lezzetsiz olduğunu düşünmeyin
Domates Soslu Biftek Tarifi ( 4 Kişilik, 220 Kcal )
4 parça biftek
5 adet domates
5-6 diş rendelenmiş sarmısak
1 çorba kaşığı sıvıyağ
Kekik
Karabiber
Tuz
BİFTEKLERİ kekik, karabiber ve tuz karışımı ile harmanlayıp, yarım saat bekletin. Daha sonra yapışmaz yüzeyli bir tava veya ızgarada hafifçe önlü-arkalı kızartın. Sıvıyağ ile yağlanmış fırın tepsisine biftekleri dizin. Rendelenmiş domatesi sarmısakla karıştırın ve etlerin üzerini bu sosla kaplayın. Tepsinin üzerini alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında 30 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Kalorisi düşük diye lezzetsiz olduğunu düşünmeyin
Zeytinyağlı Kabak Dolması Tarifi ( 4 Kişilik, 200 Kcal )
4 adet kabak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet soğan
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 çorba kaşığı kuşüzümü
1 tatlı kaşığı tozşeker
Yarımşar demet maydanoz ve nane
Yarım su bardağı pirinç
2 adet küçük boy domates
Tuz
karabiber
Yeteri kadar sıcak su
Süslemek için:
Limon ve maydanoz
AYIKLANMIŞ kabakları ortadan ikiye
kesin. Bir kabak oyacağı ile içlerini
temizleyip kenara alın. Diğer taraftan
zeytinyağını bir tencereye alıp,
yemeklik doğranmış soğan ve dolmalık
fıstığı hafifçe kavurun. Kuşüzümü,
tozşeker, tuz ve karabiberi
ekleyip, karıştırın. Pirinç ve yarım
su bardağı sıcak su ilave ederek, 2-3
dakika kısık ateşte pişirin. Ocağın
altını kapatıp, ince kıyılmış maydanoz
ve naneyi ekleyin. Tencerenin
ağzı kapalı olarak 10 dakika dinlenmeye
bırakın. Daha sonra, hazırladığınız
harcı kabakların içine doldurun.
Her kabağın üzerini dilimlenmiş
domates ile kapatıp, tencereye
dizin. Dolmaların üzerine 2 su bardağı
su ilave edin ve orta ateşte kabaklar
yumuşayana kadar pişirin.
Soğuduktan sonra servis tabağına
alın. Limon dilimi ve maydanozla
süsleyip, servis yapın.
Kalorisi düşük diye lezzetsiz olduğunu düşünmeyin
Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi (2 kişilik)
1 su bardağı kepekli bulgur
1 adet soğan,
1 su bardağı yeşil mercimek
Yarım çorba kaşığı biber
Yarım çorba domates salçası karışımı
2 çorba kaşığı zeytinyağı,
1 adet kırmızı biber
3 adet yeşil biber
2 adet sarmısak,
yarım çay kaşığı tuz
Mercimeği yıkayıp, düdüklü tencerede 10 dakika haşlayın. Daha sonra suyunu süzün. Tencerede 1 çorba kaşığı zeytinyağında küp doğranmış soğanı kavurup bulguru ekleyin ve iyice karıştırın. Daha sonra karışıma salçayı ekleyip, 2 su bardağı ılık su ekleyin. Kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirmeye devam edin. Bir başka tencereye kalan zeytinyağını alın. İnce kestiğiniz yeşil ve kırmızı biberleri,ince kıyılmış samısakla birlikte 2-3 dakika çevirin. Renklerinin canlı kalması hem sebzelerin vitaminlerini koruması hem de güzel görünmesi açısından önemli! Pilavınız suyunu çektikten sonra sebzeleri ve mercimeği ekleyin. Birkaç dakika pişirdikten sonra demlenmeye bırakın.
Aşçının notu: *Not: Kepekli diyet bulgur, sert durum buğdayının kepeği üzerinde bırakılmış halidir. Kepeğin kan değerini ve kandaki yağları düşürücü etkisinin yanında, mide ve bağırsak kanserini önleyici yönü de bulunuyor.
Kalorisi düşük diye lezzetsiz olduğunu düşünmeyin
Sebzeli Kepekli Makarna Tarifi (6 kişilik)
1 paket kepekli makarna
1 tatlı kaşığı sıvıyağ
Yeteri kadar su,
tuz
Sebzeler:
2 adet küçük boy havuç,
2 adet patlıcan
2 adet kabak
1 adet sarı
1 adet kırmızı biber
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Domates sos için:
4 adet domates
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 adet küçük boy soğan
1 diş kıyılmış sarmısak
2 yaprak fesleğen,
tuz,
karabiber
1 çay bardağı makarna haşlama suyu
Pesto sos için:
10 dal fesleğen
1 diş sarmısak
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
2 çorba kaşığı toz parmesan peyniri
1 çay bardağı zeytinyağı
Üzeri için:
1 çay bardağı toz parmesan
MAKARNAYI, sıvıyağ ve tuz kattığınız suda 7-8 dakika haşlayıp, süzün. Havuç ve biberleri jülyen doğrayın. Alacalı doğranmış ve uzun kesilmiş patlıcanları acısının çıkması için tuzlu suda 10 dakika bekletin. Suyunu elinizle sıkıp, sudan alın ve jülyen şeklinde doğrayın. Tavaya aldığınız zeytinyağında havucu 1-2 dakika soteleyin. Biberleri katın ve hafif yumuşayana kadar sotelemeye devam edin. Jülyen doğranmış patlıcan ve kabağı birlikte biberlerin içine katın. 1-2 dakika soteledikten sonra bir kenara alın. Domates sos için kabukları soyulmuş domatesleri rendeleyin veya robottan geçirin. Tavaya aldığınız zeytinyağında kıyılmış soğan ve sarmısağı hafif pembeleşene kadar soteleyin. Rendelediğiniz veya robottan geçirdiğiniz domatesi ekleyip, bir taşım kaynatın. Kıyılmış fesleğen, tuz, karabiber ve makarna suyunu katın. Tüm malzemeyi bir taşım kaynatın ve sos kıvamına geldiğinde ocaktan alın. Bu sosu makarna ve sebzelerle karıştırın. Pesto sos için fesleğen, sarmısak, dolmalık fıstık, toz parmesan peyniri ve zeytinyağını blenderden geçirin. Bu sosu da domates soslu makarnaya ilave edin ve karıştırın. Wok tavada tüm malzemeyi tatların birbirine geçmesi için 1-2 dakika çevirin ve üzerine toz parmesan peyniri serpip, sıcak olarak servis yapın.
Kalorisi düşük diye lezzetsiz olduğunu düşünmeyin
Zeytinyağlı Kabak Tarifi ( 4 Kişilik, 116 Kcal )
3 adet orta boy kabak
1 adet soğan
1 adet orta boy havuç
3 çorba kaşığı riviera zeytinyağı
2 diş sarmısak
1 su bardağı su
1 çorba kaşığı pilavlık bulgur
Üzerine:
5-6 dal dereotu
KABAKLARI temizleyip yarım parmak kalınlığında doğrayın. Halka doğranmış soğanı zeytinyağı ile birlikte
tencereye alın. İçine verev doğranmış havuç ve sarmısağı ekleyin. 2-3 dakika soteleyin ve kabağı ilave edin.
Suyunu katın ve önce harlı, sonra kısık ateşte pişmeye bırakın. Kabak yarı yarıya yumuşayınca bulguru ekleyin. Kabak ve bulgur yumuşayınca tencereyi ocaktan alın. Servis tabağına boşaltın ve üzerine kıyılmış dereotu serpin. Soğuduktan sonra servis yapın.
Kalorisi düşük diye lezzetsiz olduğunu düşünmeyin
Yufkada Mantarlı Et Tarifi ( 4 Kişilik, 356 Kcal )
1 adet yufka
200 gram mantar
400 gram kuşbaşı et
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet sarı biber
1 adet sivri biber
2 diş sarmısak
1 çay bardağı su
Tuz
karabiber
pulbiber
Üzerine:
1 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı çörekotu
ETİ bir tencereye alın ve kendi suyunu salıp, çekinceye kadar kısık ateşte pişirin. Zeytinyağını bir tavaya alıp, jülyen doğranmış biber ve kıyılmış sarmısağı soteleyin. Kıyılmış mantarı ilave edin ve 3-4 dakika daha kavurmaya devam edin. Eti, su ile birlikte ekleyin ve suyunu çekene kadar tavanın ağzı kapalı olarak pişirin. Tavayı ocaktan alın. Üzerine tuz, karabiber ve pulbiber ekleyip, soğutun. Yufkayı düz bir zemine serin ve önce boylamasına sonra enlemesine kesip, toplam 4 parça yufka elde edin. Parçalardan birini tezgaha serin ve bir ucunu diğer ucun üzerine kapatıp, üçgen şekli elde edin. Geniş kısma etli iç harçtan koyun ve kalın sigara böreği sarar gibi sarın. Diğer yufka parçalarını da aynı şekilde hazırlayın. Fırın tepsisine
yerleştirin ve üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp, çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 190 derece
fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Kalorisi düşük diye lezzetsiz olduğunu düşünmeyin
Kabaklı Köfte Tarifi (4 Kişilik, 208 Kcal )
2 adet orta boy kabak
300 gram kıyma
1 dilim bayat ekmek
1 adet küçük boy soğan
8 dal maydanoz
Tuz
Karabiber
Sos için:
1 adet domates
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 diş sarmısak
1 çay kaşığı tozşeker
Yarım çay bardağı su
KABAĞI yıkadıktan sonra halka şeklinde dilimleyin. Kıyma, ufalanmış ekmek içi, rendelenmiş soğan, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi derin bir kapta yoğurun. Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, köfteler hazırlayın. Kabak ve köfteleri ızgara yaptıktan sonra servis tabağına alın. Sos için, kabuğu soyulmuş ve rendelenmiş domatesi zeytinyağında soteleyin. Salça, rendelenmiş sarmısak ve tozşeker ilave edip, karıştırın. Su ekleyip, bir taşım kaynatın ve köftenin üzerine gezdirin. Sıcak olarak servis yapın.
Kalorisi düşük diye lezzetsiz olduğunu düşünmeyin
Mantarlı ve Sebzeli Makarna Tarifi (4 Kişilik, 295 Kcal )
250 gram burgu makarna
Yeteri kadar su
1 çay bardağı konserve mantar
4 çorba kaşığı zeytinyağı
8 dal dereotu
5 dal nane
5 yaprak reyhan
6 adet kiraz domates
Tuz
MAKARNAYI az tuzlu suda 5-6 dakika haşlayın ve süzün. Doğranmış mantarı zeytinyağında 1-2 dakika çevirin. Makarnayı ilave edip, karıştırın. Kıyılmış dereotu, nane ve reyhanı ekleyin. Ortadan ikiye kesilmiş domatesleri katın. Tuzunu ayarlayıp, şöyle bir karıştırdıktan sonra sıcak olarak servis yapın.
Kalorisi düşük diye lezzetsiz olduğunu düşünmeyin
Zeytinyağlı Börülce Tarifi (4 Kişilik, 199 Kcal )
Yarım kg börülce
1 adet soğan
4 diş sarmısak
5 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet kesmeşeker
3 adet domates
Tuz
Yeteri kadar su
3 adet ceviz
AYIKLANMIŞ börülceyi tencereye alın ve üzerine çıkacak kadar su koyup, yarı yarıya yumuşayana kadar pişirin. Diğer yandan yemeklik doğranmış soğan ve bütün sarmısağı 3 çorba kaşığı zeytinyağında soteleyin. Kesmeşeker ile küp doğranmış domatesi ekleyin ve 2 dakika daha sotelemeye devam edin. Börülce ve haşladığınız suyu katıp, kısık ateşte pişmeye bırakın. Börülce iyice yumuşadıktan sonra tuzunu ayarlayın ve kıyılmış cevizi ekleyip, servis tabağına alın. Üzerine kalan 2 çorba kaşığı zeytinyağını gezdirin. İster sıcak, ister ılık ya da soğuk olarak servis yapın.
Kalorisi düşük diye lezzetsiz olduğunu düşünmeyin
Sebzeli Sulu Köfte Tarifi (4 Kişilik, 256 Kcal )
1 adet patates
1 adet kabak
1 adet havuç
2 diş sarmısak
5 su bardağı su
1 çorba kaşığı salça
1 adet domates
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Köfte için:
250 gram köftelik kıyma
1 adet küçük boy soğan
1 çorba kaşığı pirinç
1 çorba kaşığı tuz
1 çorba kaşığı karabiber
Üzerine:
Dereotu
KÖFTE için kıymayı derin bir kaba alın ve içine rendelenmiş soğan, yıkanmış pirinç, tuz ve karabiber ekleyip, yoğurun. Fındık büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlayarak köfteler hazırlayın ve kenara alın. Sebzelerin kabuklarını soyduktan sonra küp şeklinde doğrayın. Suyu salça ile birlikte tencereye alın ve karıştırarak salçayı açın. Rendelenmiş domates ve zeytinyağı ilave edip, kaynamaya bırakın. Tuzunu ayarlayın. Sebzeleri ve kıyılmış sarmısağı ilave edip, kısık ateşte 10 dakika kaynatın. Köfteleri çorbaya ilave edin ve 15 dakika daha pişirin. Tencereyi ocaktan alın ve kıyılmış dereotu serperek, sıcak olarak servis yapın.
Kalorisi düşük diye lezzetsiz olduğunu düşünmeyin
Patlıcan Kayığında Sebzeli Tavuk Tarifi (4 Kişilik, 270 Kcal)
4 adet patlıcan
400 gram kuşbaşı tavuk
1 adet küçük boy soğan
2 diş sarmısak
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet kırmızı biber
1 adet yeşil biber
Yarım su bardağı su
Tuz
pulbiber
PATLICANLARI yıkayıp, kuruladıktan sonra fırın tepsisine yerleştirin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında yarım saat pişirin. Ortalarını bıçak yardımıyla yarın ve tuz serpin. Kıyılmış soğan ve sarmısağı zeytinyağı ile birlikte bir tavaya alıp, hafif kavurun. Kıyılmış kırmızı ve yeşil biberi ilave edip, 1-2 dakika daha kavurmaya devam edin. Tavuk etini ekleyin ve rengi dönene kadar kavurun. Tuz ve pulbiber serpip, tavayı ocaktan alın. Patlıcanların içine tavuklu harcı paylaştırın ve tepsiye yarım çay bardağı su ilave edip, önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın
Kalorisi düşük diye lezzetsiz olduğunu düşünmeyin
Salçalı Karnıbahar Böreği Tarifi (4 Kişilik, 308 Kcal )
Yarım kg karnabahar
Yeteri kadar su
1 adet yumurta
Bir buçuk su bardağı süt
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
50 gram tuzsuz dil peyniri
Tuz
karabiber
pulbiber
Salçalı sos için:
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı salça
2-3 çorba kaşığı su
Kabı yağlamak için:
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı un
KARNABAHARI çiçeklerine ayırın ve yıkayıp, süzdükten sonra tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ve tuz ilave edip, yumuşayana kadar haşlayın. Suyunu süzün ve bir kenara alın. Derin bir kapta yumurta, süt, zeytinyağı, un, kabartma tozu, tuz, karabiber ve pulbiberi çırpın. İçine haşlanmış karnabaharı katın ve karıştırın. Yağlanmış ve unlanmış orta büyüklükte bir fırın kabına boşaltın. Üzerine rendelenmiş dil peyniri serpin. Salçalı sos için zeytinyağı ve salçayı bir tavada hafif çevirin. Su ilave edip, şöyle bir karıştırdıktan sonra yemeğin üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Dilimleyin ve sıcak olarak servis yapın.
Kalorisi düşük diye lezzetsiz olduğunu düşünmeyin
Muskatlı Dana Biftek Tarifi (2 Kişilik, 205 Kcal )
2 adet dana biftek
Yarım adet muskat
1 adet limonun kabuğu ve suyu
2 adet alüminyum folyo
1 çay kaşığı tereyağı
BİFTEKLERİ iyice dövün. Muskatı rendenin ince tarafı ile rendeleyin. Aynı kaba limonun kabuğunu da rendeleyin. Muskat ve limon kabuğu rendelerini bifteklerin aralarına pay edin. Biftekleri rulo şeklinde sarın. Rulo biftekleri alüminyum folyonun içine koyup, folyonun kenarlarını bükerek kapatın. Kapaklı bir tencerede suyu kaynatın. Folyoya sardığınız etleri tencereye atın ve yarım saat kadar pişirin. Folyoları çıkarıp, etlerin üzerine limonun suyunu sıkın. Tereyağını bir tavada eritin. Biftekleri tavaya alıp, yarım dakika kızartın. Sıcak servis yapın.
Kalorisi düşük diye lezzetsiz olduğunu düşünmeyin
Tavuklu Makarna Ograten Tarifi (4 kişilik, 190 Kcal)
2 su bardağı kepekli makarna
2 su bardağı tavuk suyu
1 su bardağı su
Beşamel sos için:
2 çorba kaşığı kepekli un
Bir buçuk su bardağı diyet süt
1 adet yumurtanın sarısı
Yarım su bardağı rendelenmiş diyet kaşar peyniri
Üzerine:
50 gram haşlanmış tavuk
İnce kıyılmış maydanoz
Tavuk suyu ve suyu bir tencereye alın. Kepekli makarnayı suda haşlayın. Süzüp bir fırın tepsisine yayın. Bu arada beşamel sos için, unu hafifçe kavurun. Rengi dönmeye başladığında sütü ve çırpılmış yumurta sarısını ekleyip 4-5 dakika karıştırarak pişirin. Rendelenmiş kaşarı ekleyip ocaktan alın. Karıştırıp makarnanın üzerine yayın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, beşamel sos kızarana kadar bekletin. Fırından çıkartıp, üzerine didiklenmiş tavuk eti ve ince kıyılmış maydanoz serperek servis yapın.
Kalorisi düşük diye lezzetsiz olduğunu düşünmeyin
Safran Soslu Brüksellahanası Tarifi (2 Kişilik, 120 Kcal)
1 paket brüksellahanası
4 su bardağı su,
tuz
Sos için:
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı mısır unu
Yarımşar su bardağı süt ve su
2 adet kesmeşeker
1 çay kaşığı safran
1 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
Süslemek için:
Kıyılmış maydanoz
Yıkadığınız brüksellahanasını bir tutam tuz attığınız suda, 30 dakika haşlayın. Suyunu süzüp bir servis tabağına alın. Sos için, sıvıyağ mısır ununu koyup, kısık ateşte pembeleşene kadar kavurun. Unun topak olmaması için, önce sütü sonra suyu yavaş yavaş ilave ederek karıştırın. Kesmeşeker ve safranı ekleyerek karıştırmaya devam edin. En son rendelenmiş kaşar peynirini katarak, 1-2 dakika daha pişirin. Hazırladığınız beşamel sosu lahanaların üzerine gezdirip, kıyılmış maydanozla süsleyerek sıcak olarak servis yapın.
Kalorisi düşük diye lezzetsiz olduğunu düşünmeyin
Fırında Diyet Makarna Tarifi (5 Kişilik, 250 Kcal )
250 gram kepekli makarna
Bir buçuk su bardağı diyet süt
100 gram diyet kaşar peyniri
4 adet yumurta
1 tutam tuz
KEPEKLİ makarnaları haşlayın. Sonrasında süzgece koyup suyunu süzdürün. Bir kapta yumurtaları süt ve tuzla çırpın. Kaşar peynirini rendeleyip, yumurtalı süte karıştırın. Bu karışımın yarısını makarnalarla harmanlayın. Makarnayı fırın kabına boşaltın. Ayrılan sütlü karışımı makarnanın en üstüne gezdirin. 200 derece fırında 15-20 dakika pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri